Kopitar podal za novo zmago na poti do končnice

Hokejisti Los Angeles Kings so se s pomembno zmago nad moštvom Dallasa (3:2) še bolj približali uvrstitvi v končnico lige NHL. V napetem obračunu, ki se je odločil v zadnji minuti, je vnovič blestel tudi slovenski hokejist Anže Kopitar, ki je podal pri drugem zadetku. Hrušičan je še naprej sedmi najuspešnejši igralec lige.

Objavljeno
14. marec 2011 09.43
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Los Angeles - Obračun med moštvoma Los Angeles Kings in Dallas Coyotes je vrhunec dramatičnega dogajanja dosegel v zadnji minuti. 43 sekund pred koncem so namreč hokejisti Dallasa prek Jamiea Langenbrunnerja uspeli izenačiti na 2:2 in vse je že kazalo, da bomo spremljali podaljšek.

A Kralji se niso vdali, saj so nov zadetek dosegli že v naslednjem napadu - dobrih 20 sekund do konca je namreč svoj deseti gol v tej sezoni dosegel Slovak Michal Handzuš in svojemu moštvu prinesel pomembno zmago v boju za končnico. »Vdrsal sem v prazni prostor ter z nizko postavljeno palico čakal na plošček. Nato je sledila odlična podaja Ponikarovskega, ki nam je prinesla dve veliki, pomembni točki. Ko zadaneš le nekaj sekund pred koncem tekme, je to vsakič znova zabavno,« je bil nasmejan »Zeus«.

Vnovič pa se je izkazal tudi slovenski hokejist Anže Kopitar, ki je v svojo statistiko vknjižnil novi točki. Hrušičan je v 25. minuti dvoboja atraktivno podal do Dustina Pennerja, ki je nato brez težav zadel za vodstvo Kraljev z 2:0. To je bila že 46. podaja Kopitarja v tej sezoni, na 69 tekmah pa je zbral tudi 24 golov, kar pomeni, da ima skupaj 70 točk. Na lestvici najuspešnejših igralcev lige je tako na visokem sedmu mestu.

Za njim tako zaostaja tudi zvezdnik moštva Pittsburgh Penguins Sydney Crosby, ki je do sedaj zbral 66 točk. Na prvem mestu je sicer Daniel Sedin, ki brani barve Vancouvra (89 točk), Kopitar pa sedaj lovi odličnega napadalca Washington Capitalsov Aleksandra Ovečkina, ki ima 73 točk.

Izidi:


Washington Capitals : Chicago Blackhawks 4:3 (podaljški)
Pittsburgh Penguins : Edmonton Oilers 5:1
Dallas Stars : Los Angeles Kings 2:3
Buffalo Sabres : Ottawa Senators 6:4
Anaheim Ducks : Phoenix Coyotes 2:5

Lestvica najboljših igralcev lige NHL:

1. Daniel Sedin (Van) 89 točk
2. Steven Samkos (Tbl) 84
3. Henrik Sedin (Van) 83
4. Martin St. Louis (Tbl) 81
5. Corey Perry (Ana) 75
6. Aleksander Ovečkin (Wsh) 73
7. Anže Kopitar (Lak) 70
8. Jonathan Toews (Chi) 69
9. Henrik Zetterberg (Det) 69