Kopitar prehitel tudi Ovečkina

Hokejisti Los Angelesa na čelu z Anžetom Kopitarjem so izgubili obračun z moštvom Detroit Red Wings (4:7), kjer igra tudi Jan Muršak, ki pa v »slovenskem dvoboju« ni dobil priložnosti za igro. Vnovič pa je bil učinkovit Kopitar, ki se je z novima dvema podajama na lestvici strelcev povzpel že na osmo mesto.

Objavljeno
01. marec 2011 08.57
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Los Angeles - Moštvo Los Angeles Kings se je okrepilo z novim hokejistom na levem krilnem položaju, saj je v klub prišel 28-letni Dustin Penner, ki je igral za zadnjeuvrščeni Edmonton. V nasprotno smer se je odpravil branilec Colten Teubert, ki sicer igra v ligi AHL, ekipa Oilers pa je dobila tudi pravico do izbora v prvem krogu letošnjega nabora.

»V Los Angeles prihajam kot pomembna okrepitev, s tem pa so seveda povezana tudi velika pričakovanja. Najbolj pomembno zame je, da igram čim bolj konstantno in postanem igralec, ki lahko igra na vseh položajih,« je dejal Penner, ki naj bi skupaj s Kopitarjem tvoril odlični prvi napad - vsaj tako se nadeja vodstvo kluba.

A včeraj so gostje iz Detroita uspeli zadati kraljem drugi poraz na zadnjih 16 tekmah in tako potrdili odlično formo iz zadnjih nekaj krogov. Bolje so sicer pričeli gostitelji, ki so povedli po lepi akciji Kopitarja, zadel pa je Slovak Michal Handzuš. A gostov iz Detroita, kjer priložnosti tokrat ni dobil Jan Muršak, to ni ustavilo, saj so že v prvi tretjini spreobrnili izid na 3:1 in nato v zadnji tretjini vodili že s kar 7:1. Domačinom je sicer poraz uspelo ublažiti, pri enem od zadetkov je s podajo ponovno sodeloval Kopitar, a je bil poraz neizogiben.

Razveseljiv pa je pogled na lestvico najboljših strelcev v ligi NHL. Anže Kopitar je vključno z današnjima točkama, zbral jih je že 64, za točko prehitel Brada Richardsa (Dallas) in Alekseja Ovečkina (Washington), ki sta jih doslej dosegla po 63 in se prebil na osmo mesto.

Izidi:
Los Angeles - Detroit 4:7
Minnesota - Chicago 2:4