Kopitar še tretjič zapored do točke

Hokejisti moštva Los Angeles Kings na čelu z Anžetom Kopitarjem so na zadnjih desetih tekmah osvojili vsaj točko in tako izenačili klubski rekord iz leta 1980. Tokrat so na gostovanju pri Columbusu po izvajanju kazenskih strelov prišli do zmage (4:3), Kopitar pa je podal za tretji zadetek.

Objavljeno
17. februar 2011 09.05
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Columbus - V ospredju obračuna med Kingsi in Columbusom sta bila razpoloženi vratar Jonathan Quick (21 obramb) in napadalec Jarret Stoll, ki je z zadetkom pri izvajanju kazenskih strelov svojemu moštvu prinesel pomembno zmago. Izkazal se je tudi Quick, ki je ubranil vse tri kazenske strele in tako podaljšal izjemni niz kraljev.

»Imeli smo dva dni počitka, da se pripravimo na morda najpomembnejšo tekmo sezone, saj se obe moštvi želita prebiti v končnico. Zmagovalec je bil odločen šele po izvajanju kazenskih strelov, kar pomeni, da naša forma še ni na željeni ravni,« je po tekmi dejal trener Kingsov Terry Murray.

Kralji bodo imeli že v petek priložnost, da na gostovanju v New Yorku izboljšajo klubski rekord iz leta 1984, ko je moštvu v gosteh uspelo iztržiti izkupiček 6-0-2. Vnovič pa se je izkazal tudi slovenski predstavnik v najmočnejši hokejski ligi na svetu Anže Kopitar, ki je že na tretji tekmi zapored prišel do točke. Tokrat je Hrušičan podal za tretji gol svojega moštva, medtem ko kazenskih strelov ni izvajal, saj je Quick ubranil strel Huseliusa in odločil zmagovalca obračuna.

Izidi:
Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings 3:4 (kazenski streli)
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 1:2
New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 3:2
Florida Panthers - Philadelphia Flyers 2:4
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 3:1
Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins 2:3 (podaljšek)
Calgary Flames - Dallas Stars 4:2
Anaheim Ducks - Washington Capitals 6:7