Kopitar: Upam, da bom lahko enkrat zaigral proti Muršaku

Slovenski hokejist v ligi NHL Anže Kopitar je po sinočnjem nesrečnem porazu njegovega moštva Los Angeles Kings proti Rangersom iz New Yorka v dvorani Madison Square Garden dejal, da je še vedno optimist za uvrstitev v končnico letošnje sezone v najmočnejši ligi na svetu.

Objavljeno
18. februar 2011 09.34
D. O., delo.si
D. O., delo.si
New York - »Zdaj smo trenutno med prvimi osmimi ekipami na zahodu. Težko bo, kot vsako sezono, sploh pa teh zadnjih 10 tekem, ko se zmeraj vse zabaše med petim in 10. mestom. Opcije so odprte do zadnje tekme. Treba bo stisniti zobe. Definitivno pa smo optimistični,« je po tekmi z Rangersi povedal Kopitar, ki zase sicer meni, da bi lahko dal kakšen gol več. »Zadnje čase zmagujemo, če bom pa še jaz dal kakšen gol več, bomo še kakšno tekmo več tudi zmagali. Delam na tem, da bi jih počasi začel dajati.«

Uvrstitev kraljev v končnico bi seveda pomenila, da najboljšega slovenskega hokejista ne bo v reprezentanci na letošnjem svetovnem prvenstvu skupine A konec aprila in maja letos na Slovaškem. »Če bomo tukaj v končnici, se časovno ne bo uskladilo, kar se ve. Normalno, da bom igral tukaj, če pa slučajno ne pridemo v končnico, pa normalno za reprezentanco, saj sem se zmeraj odzval povabilu, če je le bil čas, če so bili pogoji urejeni. Do tega je še daleč, še več kot 20 tekem in odločitev bo padla, ko bo čas za to,« je dejal Kopitar, poroča STA.

Kopitar zapravil odločilni kazenski strel

Glede možnosti slovenske reprezentance na letošnjem svetovnem prvenstvu je povedal, da je skupina A vedno težka. »Lovili bomo tekmo proti Nemčiji, to ni skrivnost. Treba se bo pripraviti, igrati koncentrirano, z veliko discipline. Upajmo, da nam bo uspelo, če pa ne, pa še zmeraj ostane tista skupina za obstanek, kjer je tudi vse mogoče. Prezgodaj je, da bi vse to napovedoval,« je dejal Kopitar, ki mu je vratar newyorškega moštva Rangers, Henrik Lundqvist, danes ubranil odločilni tretji kazenski strel, potem ko se je tekma po rednem delu in podaljšku končala z neodločenim izidom 3:3, kar je bilo dovolj za poraz gostov iz Los Angelesa.

»Nesrečno smo izgubili na koncu. kazenski streli so 70 odstotkov loterije. Včeraj smo zmagali, danes izgubili, vseeno pa dobili točko, kar je dobro. Ampak drugič bo treba še bolj stisniti v obrambi in v napadu dati še kakšen gol več, da bomo osvojili dve točki. Danes sem imel malo smole in zadel vratarja v rob rokavice,« je razočarano povedal Kopitar in pohvalil Lundqvista ter dodal, da je z mislimi že na sobotni tekmi proti moštvu Islanders na Long Islandu v New Yorku.

Pohvalil tudi Muršaka

Na vprašanje o tem ali spremlja slovenski hokej in ali pričakuje še kakšne druge Slovence v ligi NHL, je Kopitar omenil Jana Muršaka, ki je do pred nekaj dnevi igral za moštvo Detroit Red Wings, nakar so ga premestili v ekipo Ameriške hokejske lige (AHL) Grand Rapids Griffins. »Nedolgo nazaj je bil Jan Muršak v ekipi Detroita, kar je zelo dobro, ker je prebil led, ki ga je tam težko prebiti, ker imajo vedno konkurenčno ekipo z veliko veterani. Upam, da bo kmalu nazaj, da bom lahko enkrat igral proti njemu,« je dejal Kopitar.

Kot še piše STA, je Kopitar glede slovenskega hokeja dejal, da pogleda kakšno tekmo po internetu, vendar mu čas ne dopušča preveč spremljanja, zato v ZDA pogreša malo stvari. »Domotožja nimam, punca in družina so v Los Angelesu, kar je zmeraj malce lažje. Pogrešam seveda prijatelje in svoj dom. Zmeraj se je lepo vrniti, kakšne večje krize pa nimam,« je povedal Kopitar, ki se občasno tudi srečuje s slovenskimi košarkarji v ligi NBA. »Ko je bil Saša Vujačič v Los Angelesu sva šla kdaj na kakšno pijačo,« je še povedal in dodal, da sta se srečala tudi z Benom Udrihom in si včasih ogledala tekme drug drugega.

Izidi:
New York Rangers - Los Angeles Kings 4:3 (kazenski streli)
New York Islanders - Boston Bruins 3:6
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 2:6
Nashville Predators - Vancouver Canucks 3:1
Edmonton Oilers - Montreal Canadiens 4:1
Phoenix Coyotes - Atlanta Thrashers 4:3
San Jose Sharks - Washington Capitals 3:2