Kopitar z novo zmago na poti v končnico

Moštvo Anžeta Kopitarja je na gostovanju pri Calgary Flames, za katere igra tudi kanadski slovenec Matt Stajan, po izvajanju kazenskih strelov le prišlo do zmage (4:3). Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce. Jan Muršak je za Detroit igral le tri minute in izgubil proti Nashvillu (3:0).

Objavljeno
06. februar 2011 09.15
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
New York - Kralji so do pomembne zmage, ki jim je ponovno utrla boj za končnico, prišli šele po izvajanju kazenskih strelov, zmagoviti zadetek pa je prispeval Justin Williams. Varovanci Terryja Murrayja so bili zmage še toliko bolj veseli, ker so pred tem izgubili kar 11 medsebojnih obračunov z moštvom Calgary Flames.

Los Angeles Kings so sicer kar trikrat povedli, a so domačini vedno znova uspeli izenačiti. Zmagovalca dvoboja smo tako dobili šele po izvajanju kazenskih strelov, z zmago pa so se kralji prebili na osmo mesto v zahodni konferenci, ki še vodi v končnico. Anže Kopitar je tokrat na ledeni ploskvi preživel 23 minut in v tem času trikrat streljal proti nasprotnikovim vratom, a se mu ni uspelo vpisati med strelce. Zgrešil je tudi kazenski strel, saj je meril malce mimo gola.

Drugi slovenski predstavnik v NHL Jan Muršak je na gostovanju pri Nashvillu igral le tri minute, njegov Detroit pa je vknjižil poraz s 3:0.

Izidi:
Calgary Flames - Los Angeles Kings 3:4 (kazenski streli)
Boston Bruins - San Jose Sharks 0:2
Montreal Canadiens - New York Rangers 2:0
Colorado Avalanche - Anaheim Ducks 0:3
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 6:2
New York Islanders - Ottawa Senators 5:3
Philadelphia Flyers - Dallas Stars 3:1
Carolina Hurricanes - Atlanta Thrashers 4:3 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers 4:3
Nashville Predators - Detroit Red Wings 3:0
Phoenix Coyotes - Minnesota Wild 1:0