Kopitar zadel za pomembno zmago

Los Angeles Kings v severnoameriški hokejski ligi NHL nadaljujejo dobre predstave v boju za končnico prvenstva. V noči na četrtek po srednjeevropskem času so kralji na gostovanju v Joe Louis Areni z 2:1 premagali Detroit Red Wings.

Objavljeno
10. marec 2011 09.40
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Detroit - Do nove zmage hokejistov Los Angeles Kings je z golom pomagal tudi Anže Kopitar. Potem ko je Detroit povedel v prvi tretjini, so kralji z dvema zadetkoma prešli v vodstvo v drugem delu.

Slovenski hokejist je na ledu prebil 22 minut, v drugi tretjini po podajah Dustina Pennerja in Justina Williamsa dosegel zadetek za izenačenje na 1:1, sedem minut pozneje, prav tako še v drugi tretjini, je na 2:1 za kralje z igralcem več na ledu povišal Brown. Vatar Jonathan Quick pa je za zmago obranil 28 strelov. Razmerje v strelih na gol je bilo 29:26. V prvi tretjini so domači hokejisti strelsko zelo prekašali goste (11:3) in odličnemu čuvaju mreže gre zasluga, da razplet tekme ni bil v škodo kraljem. »Quick je bil res dober, še zlasti na začetku tekme. Dejansko nam je dal priložnost, da smo se zmagovalno vrnili v igro,« je vratarja pohvalil kapetan Brown.

Edini gol za gostitelje, ki so izgubili še četrto tekmo zapored in za vodilnim Vancouvrom v zahodni konferenci na drugem mestu zaostajajo za devet točk, je že v uvodni tretjini prispeval Darren Helm.

Detroit je izgubil četrtič zapored in za vodilnim Vancouvrom zaostaja za devet točk. Kralji, ki so na zadnjih 20 tekmah v rednem delu izgubili le trikrat, so na sedmem mestu zahodne konference, a le dve točki pred devetima Minnesoto in Anaheimom, s Phoenixom pa so poravnani pri 79 točkah.

Kralje, ki so pred tem izgubili tri od štirih domačih tekem, čakajo še tri tekme na gostovanju. V petek se bodo pomerili s Columbusom, v nedeljo z Dallasom in v torek z Nashvillom.

Izidi:
Los Angeles Kings - Detroit Red Wings 2:1
(Anže Kopitar: 22 minut, 1 zadetek, 3 streli na gol za LA)

Carolina Hurricanes - Atlanta Thrashers 2:3 (podaljšek)
Washington Capitals - Edmonton Oilers 5:0
Columbus Blue Jackets - St. Louis Blues 3:4 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Chicago Blackhawks 4:3 (kazenski streli)
Dallas Stars - Calgary Flames 3:4 (kazenski streli)
Anaheim Ducks - New York Rangers 5:2