Anže Kopitar povsem zdrav in pripravljen na novo sezono NHL

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar se bo v prihodnjih dneh vrnil v ZDA. Cilj je jasen: s kralji želi priti v končnico NHL.

Objavljeno
31. avgust 2011 16.04
Posodobljeno
31. avgust 2011 16.34
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si
Jesenice -  Anže Kopitar se bo po poletju, ki ga je preživel v domovini, v naslednjih dneh vrnil v ZDA. Potem ko je prejšnjo sezono končal na neprijeten način, s prvo resnejšo poškodbo, odkar igra v ligi NHL, je zatrdil, da je povsem nared za sezono 2011/12, v kateri si s kralji želi najmanj uvrstitev v končnico, piše STA.

»Čez poletje ni bilo dosti novega. Veliko treninga, skoraj nič počitnic. Trenirali smo isto kot lani, mogoče malo več. Priprave so bile optimalne, upajmo, da bodo tudi 'šefi' mislili tako, da sem dobro pripravljen. Jaz mislim, da sem, oziroma se počutim dobro pripravljenega,« je na današnji novinarski konferenci na Jesenicah poletje doma strnil Kopitar in dodal, da ne čuti več posledic poškodbe - marca si je poškodoval gleženj in potrebna je bila tudi operacija -, nogo pa lahko že povsem obremeni.

Gleženje je še vedno malo zatečen

Nekaj previdnosti je sicer ostalo, tako je v pripravah za novo sezono po nasvetu zdravniškega osebja v Los Angelesu izpustil košarko, ki je lahko za gležnje precej nevarna: »Poškodba je v redu. Noga me ni več bolela. Nekaj treningov je bilo treba prilagoditi, sicer pa je bilo vse po načrtih oziroma celo bolje. Bil sem v navezi s fizioterapevtom in zdravnikom, ki me je operiral. Vse je šlo po načrtih, vse sem lahko delal še prej, kot so oni pričakovali. Zdaj je v drsalki še malo nelagodno, ker je gleženj še zatečen, težav v predelu poškodbe pa ni, kar je najbolj pomembno.«

Poletje je zanj pomenilo predvsem veliko suhega treninga ter garanja v telovadnici in na atletskem stadionu. Na ledu je šele dobro začel, pravih lednih treningov pa ni bilo, tudi zato, ker je bilo skupaj največ osem soigralcev. Med njimi so bili predvsem prijatelji in reprezentančni kolegi Andrej Hočevar, Tomaž Razingar, brata Rodman ... Kopitar se je ob tem dotaknil tudi reprezentance. Znova je, kot vselej poudari, dejal, da bi rad igral za izbrano vrsto, toda urniki mu bodo vsaj v prihajajoči sezoni to bržčas preprečili. Če bodo namreč kralji izpolnili vsaj osnovni cilj in se uvrstili v končnico, ne bo nobene možnosti, da bi Kopitar zaigral za Slovenijo, ki bo leta 2012 igrala v drugoligaški konkurenci, tako da bo prvenstvo že aprila.

Cilj je visoka uvrstitev v končnici

Los Angeles se je lani drugič zapored po dolgem premoru uvrstil v končnico. Brez poškodovanega Kopitarja so se hokejisti iz filmskega mesta poslovili že v prvem krogu, v prihodnosti pa si želijo narediti še korak naprej. Glede ciljev ni nobene skrivnosti.

»Najprej se moramo uvrstiti v končnico. To je prvi cilj, oziroma moramo že začeti dobro, kajti pomembne bodo tudi točke z začetka sezone. Moramo biti konstantni na vseh 82 tekmah in se uvrstiti v končnico. V njej pa hočemo priti dlje kot do prvega kroga. Dvakrat smo bili že v prvem krogu in želimo to preseči,« je o načrtih moštva dejal Kopitar, piše STA.

O menjavi kluba ne razmišlja

Ko se bo pridružil soigralcem, bo v moštvu nekaj novih obrazov. Poleti so se kralji okrepili z Ethanom Moreaujem, ki je prišel iz Columbusa, ter Simonom Gagnejem (doslej Tampa): »Bili smo kar aktivni čez poletje. Mislim, da smo se okrepili, da nam bosta ta dva igralca pomagala. Zgubili pa smo dva igralca, ampak tako gre v tem športu. Treba je iti naprej, biti usmerjen v cilje.«

O tem, da bi njega doletela podobna usoda igralcev, ki jih v klubu zamenjajo čez noč, pa slovenski hokejski zvezdnik ne razmišlja: »Na to sicer nimaš vpliva, toda glede na to, da imam še pet let pogodbe, mislim, da se to ne bo zgodilo. Sam pa se v Los Angelesu počutim zelo dobro, tako da o menjavi kluba ne razmišljam. Los Angeles je moj drugi oziroma že kar prvi dom.«

Oktobra se s kralji vrača v Evropo

Pred sezono bodo v Los Angelesu zamenjali tudi klubske barve. Nič več ne bodo nastopali v črni in temnovijoličasti opravi, temveč bodo, kot so sinoči sporočili iz kluba, odslej barve na domačih tekmah črna, bela in srebrna, za tekme v gosteh pa so pripravili nov dres v beli barvi. Po septembrskih pripravljalnih tekmah pa se bodo Kopitar in soigralci preselili v Evropo, kjer bodo odigrali prvi dve tekmi nove sezone: v Stockholmu 7. oktobra z New York Rangers ter v Berinu dan pozneje z Buffalom.

Kot še piše STA, Kopitarju to ustreza, čeprav se zaveda, da bodo potovanje in serija tekem v nekaj dneh zelo naporni: »Enkrat smo že bili v Evropi, vsi vemo, da bo zelo natrpano. Urnik bo hud, pet tekem doma in nato v Evropi še dve v dveh dneh. Bo pa lepa izkušnja, na Švedskem nisem bil že, odkar sem nazadnje igral tam, tako da komaj čakam, da se tekme začnejo.«