Kopitarjev 20. gol za novo domačo zmago

Anže Kopitar je sinoči znova blestel v najmočnejši hokejski ligi na svetu. Hrušičan je na domačem ledu zadel prvi gol na tekmi proti Coloradu, 20. v tej sezoni, ter se vpisal kot podajalec pri tretjem zadetku Los Angelesa.

Objavljeno
27. februar 2011 10.30
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Los Angeles - Razigrana ekipa Los Angeles Kings je na ledu dvorane Staples Center moštvo Colorado Avalanche ugnala s 4:3 ter se veselila tretje zaporedne zmage. Kralji so 74 točkami peto moštvo zahodnega dela lige.

K zmagi je pomemben delež prispeval tudi slovenski hokejist Anže Kopitar, ki je uprizoril novo vrhunsko predstavo v najmočnejši hokejski ligi na svetu. Hrušičan je na domačem ledu zadel prvi gol na tekmi proti Coloradu, 20. v tej sezoni, ter se vpisal kot podajalec pri tretjem zadetku Los Angelesa.

S prispevkom je bil izbran tudi med trojico najučinkovitejših na tekmi. Na strelski lestvici je Kopitar na desetem mestu s 60 točkami (20 golov, 40 podaj).

Kralji so pred razprodano dvorano poskrbeli za precej razburjenja. V zadnji tretjini so skoraj zapravili visoko vodstvo s 4:0, ko je David Jones dvakrat zadel v razmiku 39 sekund, le 30 sekund pred koncem pa je zadel še Paul Stastny za izid 3:4, poroča STA.

Detroit boljši od Buffala

Hokejisti Detroit Red Wings so v gosteh po kazenskih strelih premagali Buffalo Sabres s 3:2, Jiri Hudler in Pavel Dacjuk sta zadela tako v rednem delu tekme ter bila tudi uspešna izvajalca kazenskih strelov. Nadomestni vratar Detroita Joey MacDonald pa je ubranil oba kazenska strela Buffala Drewa Stafforda in Thomasa Vaneka.

Medtem je bil 23-letni Slovenec Jan Muršak po četrtkovi tekmi vnovič poslan v podružnično moštvo AHL Grand Rapids Griffins, saj sta se v prvo moštvo vrnila Mike Modano in Valtteri Filppula.