Kopitarjevi podaji premalo za zmago

V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na torek igralci Los Angeles Kings pred domačimi gledalci po podaljšku izgubili s 3:4 proti Dallasu. Slovenski hokejist Anže Kopitar je za domače moštvo prispeval dve podaji.

Objavljeno
08. marec 2011 10.18
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
New York- Kralji so imeli na sinočnjem srečanju z Dallasom v ligi NHL v Staples centru vse v svojih rokah, nazadnje pa so se morali zadovoljiti le s točko. Na začetku zadnje tretjine so po golu Clifforda povedli s 3:2, vendar je že nekaj minut pozneje izenačil Jamie Benn. Podaljšek pa se je nato končal hitro: že po 38 sekundah je Brenden Morrow premagal Jonathana Berbierja in točki sta odšli v Dallas.

Z dvema podajama se je izkazal tudiu Anže Kopitar, ki je pomagal pri zadetku za 1:0, ki ga je dosegel Willie Mitchell, v drugi tretjini pa je pomagal še Justinu Williamsu. Zadetek za Kralje je dosegel še Kyle Clifford.

Los Angeles je s 77 točkami trenutno na zadnjem mestu zahodne konference, ki še vodi v končnico, pred najbližjimi zasledovalci Minnesoto, Anaheimom in Nashvillom pa ima le dve točki naskoka.

Izidi:
Los Angeles Kings - Dallas Stars 3:4 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Washington Capitals 1:2 (kazenski streli)
St. Louis Blues - Columbus Blue Jackets 5:4 (kazenski streli)