Kröll pred olimpijsko zimo na operacijo

Izkušeni avstrijski smučar Klaus Kröll mora pred začetkom sezone še na operacijo leve nadlahtnice.

Objavljeno
09. oktober 2013 17.17
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Innsbruck - Najboljši avstrijski smukač Klaus Kröll je pred začetkom olimpijske zime uspešno prestal operacijo na levi nadlahtnici. Kot so zagotovili v avstrijski reprezentanci, se bo še pravočasno pridružil smučarski karavani na prvih tekmah hitrih disciplin v Severni Ameriki, ki bodo konec novembra in v začetku decembra.

Izkušeni Kröll je sicer prejšnjo sezono sklenil s poškodbo, potem ko je padel na zadnjem superveleslalomu v Lenzerheideju. Pri padcu si je zlomoil roko in ličnico, tekmo pa so prireditelji po njegovem padcu tudi odpovedali.

Zmagovalec petih smukov in enega superveleslaloma je v svetovnem pokalu blestel v sezoni 2011/12, ko je dobil posebni smukaški seštevek, lani pa je v smukaškem seštevku končal na drugem mestu. Na svetovnem prvenstvu v Schladmingu je bil Kröll eden od favoritov za smukaško zmago, a mu je to po ponesrečenem napadu speljal norveški as Aksel Lund Svindal, Kröll pa je pristal brez kolajne na nehvaležnem četrtem mestu. Nadeja se, da bo to rano zacelil na OI v Sočiju, kjer bo tudi prvi avstrijski favorit na tekmah hitrih disciplin.