Mälkiä ostaja v Podmežakli, Kristan podaljšal z Medveščakom

Jeseniške hokejiste bo tudi prihodnji dve leti vodil finski trener Heikki Mälkiä, ki je danes podpisal novo pogodbo in bo v Podmežakli ostal vse do konca sezone 2012/13. Tudi slovenski reprezentančni vratar Robert Kristan ne bo iskal novega kluba, saj je zavrnil ponudbi Salzburga in Dunaja ter z Medveščakom podpisal novo pogodbo.

Objavljeno
10. marec 2011 16.59
D. O., delo.si
D. O., delo.si
Jesenice/Zagreb - Slovenske državne hokejske prvake z Jesenic bo še naslednji dve leti vodil finski strateg Heikki Mälkiä. Kot so sporočili iz HK Acroni Jesenice, so danes podpisali novo pogodbo s 53-letnim trenerjem, ki bo tako v dvorani Podmežakla hokejiste vodil do konca sezone 2012/13. Kot piše STA, je Mälkiä trenersko delo na Jesenicah začel v letošnji sezoni, v klubu je od avgusta lani.

»Rad sem v tej sredini, vidi se, da so Jesenice hokejsko mesto in v tem jeseniškem hokeju je še lepa prihodnost. Igralski potencial je odličen, v letošnji sezoni, ki sicer še ni končana, je bil narejen velik korak naprej pri razvoju mladih igralcev, zato to zgodbo želim nadaljevati. Imamo perspektivo, imamo še veliko rezerv, veliko izzivov za vse. Seveda moramo ostati povsem na realnih tleh, vsekakor pa moramo nadgraditi dosežek iz letošnje sezone,« je za spletno stran kluba dejal Finec.

Kristan ostaja v Zagrebu

Slovenski reprezentančni hokejski vratar Robert Kristan je podpisal novo, dveletno pogodbo z zagrebškim Medveščakom. Poleg Kristana v Zagrebu ostaja tudi drugi slovenski vratar Gašper Krošelj.

»Bilo je nekaj ponudb. Zanimanje sta pokazala tudi Salzburg in Dunaj, a sem se odločil, da ostanem pri Medveščaku. V Zagrebu mi je super, nič mi ne manjka, počutim se kot doma. Medveščak mi je dal veliko, navijači pa so posebna zgodba, res so enkratni. V ligi Ebel ne želim igrati za noben drug klub, z Medveščakom želim v njej postati prvak,« je za hrvaške medije dejal Kristan.