Marguč vse podredil glavnemu cilju sezone

Svetovni prvak v deskanju na snegu Rok Marguč se te dni pripravlja na ledeniku Hintertux.

Objavljeno
03. oktober 2013 15.13
Switzerland Snowboard World Cup
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Sezona že trka na vrata tudi slovenskim deskarjem na snegu. Ta prinaša olimpijski izziv, v Sočiju pa bodo sodeč po konkurenčnosti v zadnjih sezonah med kandidati za kolajne tudi Slovenci. Še zlasti aktualni svetovni prvak Rok Marguč, ki je očitno rojen za velika tekmovanja. V svoji vitrini ima namreč kolajne s SP vseh treh barv.

Marguč se te dni pripravlja v avstrijskem Hintertuxu, kilometrino na snegu pa je doslej nabiral tudi na švicarskem ledeniku Zermatt ter v snežni dvorani Landgraaf na Nizozemskem.

»Vse bo podrejeno glavnemu cilju sezone,« je razkril načrte pred sezono. Kot pravi, je izjemno motiviran, povsem osredotočen na delo, ničesar ne bo prepustil naključju. »Preklop na olimpijsko sezono sem opravil takoj po zadnjih zavojih na finalu v La Molini. Ni bilo težko. Soči je velik motiv, pot do tja bo težka in naporna, a se dela veselim, saj uživam. To me žene naprej,« je povedal Marguč, ki se je poleti podal na Mavricius, kjer ga je gostil Rok Flander.

Eden od vrhuncev sezone bo tudi tekma na domači Rogli. »Domača tekma ima vedno poseben čar. Lani smo bili lahko priča lepi tekmi, ki so ji dodano vrednost vsekakor dali domači navijači, ki so naredili odlično vzdušje. Upam, da bo tudi letos tako,« je o domačem izzivu, ki bo 18. januarja, povedal Marguč. Na Rogli, ki je že nekaj let njegov drugi dom, je tudi poleti preživel veliko časa, med drugim tudi v  višinski sobi.