Marjan Jelenko tik za deseterico

Na tretji tekmi poletne velike nagrade FIS v Nemčiji je slovenski nordijski kombinatorec Marjan Jelenko zasedel 11. mesto.

Objavljeno
31. avgust 2013 11.55
SKI-NORDIC-WC2013-ITA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Oberstdorf - Slovenski nordijski kombinatorec Marjan Jelenko, ki je pred mesecem napolnil 22 let, se je na tretji letošnji tekmi poletne velike nagrade FIS v Nemčiji veselil enajstega mesta. Po skokih mu je sicer kazalo še nekoliko bolje, saj je za vodilnim Japoncem Akitom Vatabejem na sedmem mestu zaostajal 16,4 točke oziroma minuto in šest sekund, v tekaškem delu pa je svojo uvrstil nekoliko pokvaril. Na progi je imel namreč 26. čas, s čimer je le za las zgrešil udarno deseterico.

S tem je član SSK Velenje vpisal svojo četrto najboljšo uvrstitev v »poletnem svetovnem pokalu«, najvišje je bil pred natanko dvema letoma na sedmem mestu v Liberecu. Do točk se je na 25. mestu prebil tudi njegov klubski kolega, leto dni starejši Gašper Berlot, ki mu je prav tako bolje kazalo po skakalnem delu (19. rezultat), v tekaški smučini pa je vpisal 27. čas. Zmagal je 31-letni avstrijski veteran Bernhard Gruber, dobitnik olimpijskega brona izpred treh let, ki tudi vodi v skupnem seštevku poletne VN FIS. Jelenko drži skupno 14. mesto, Berlot pa je štiri mesta za njim. Danes bo v Obersdorfu na sporedu še druga preizkušnja, zadnja v poletni sezoni, le da na daljši, 15-kilometrski tekaški progi.