Massi & Maze: Na SP štejejo le kolajne

Najboljša slovenska smučarka Tina Maze je bila po ogledu superveleslalomskega terena na prizorišču svetovnega prvenstva v Garmisch-Partenkirchenu zelo zadovoljna. Smučišče in ledena snežna podlaga ji ustrezata, želi pa si le, da bi na jutrišnji tekmi (ob 11. uri) brez napake prismučala v cilj.

Objavljeno
07. februar 2011 15.17
Vito Divac iz Garmisch-Partenkirchna
Vito Divac iz Garmisch-Partenkirchna
Garmisch-Partenkirchen - Letos je imela namreč odločno preveč napak, zaradi katerih je kar trikrat ostala brez točk svetovnega pokala. Pravi, da so bile posledica slabe osredotočenosti. V smučarskem pogledu je na SP dobro pripravljena v vseh disciplinah. Njena želja je boriti se za najvišja mesta. O projektu A-Maze ekipe na SP vse povedo besede Andrea Massija: »Na prvenstvu štejejo le kolajne in te so Tinin cilj v vseh disciplinah.«

Mazejeva meni, da ji je proga pisana na kožo, bolj kot katera koli v letošnji sezoni. Na Garmisch pa ima tudi zelo lep spomin z lanskega finala, ko je zmagala v veleslalomu. »Ledene plošče in grbine bodo zelo otežile smučanje, moje smuči pa so se izkazale za dobre v takšnih razmerah,« je povedala po trikratnem preizkusu proge (prva je šla nanjo in jo edina trikrat presmučala) in pred odhodom na trening superveleslaloma.

Med pogovorom z novinarji je v ciljni areni kar nekajkrat pretegnila levo nogo. »Bolečine se vlečejo že dolgo časa, vendar pa niso bile tako močne, da zaradi njih ne bi smučala. Na zadnjih treningih je bila bolečina že tako huda, da smo se v ekipi odločili, da grem na pregled v klinični center, kjer sem dobila blokado. Zdaj je bistveno boljše, tako da mirno pričakujem nastope v hitrih disciplinah. Ker bosta oba zdravnika - Matjaž Turel in Anže Kristan - na SP prisotna, bomo videli, kako bo med pripravami za veleslalom in slalom,« je povedala Mazejeva o težavah.

Nekajdnevni premor ji je prišel prav. Pred Val d'Iserom 2009 in Vancouvrom 2010 je šla po svoj tekmovalni mir na morje. Tokrat ga je poiskala kar v krogu domačih v Črni, kjer se je, po lastnih besedah, nadihala koroškega zraka in za dva dni odmislila smučanje.