Mazejeva na stopničke tudi v smuku?

Danes se bodo v boj za točke svetovnega pokala ob smučarkah, podali tudi fantje, ki bodo tekmovali v Banskem. Ženski smuk se bo začel ob 10.30, moška superkombinacija, ki se bo izjemoma začela s slalomom, pa ob 9.00.

Objavljeno
25. februar 2011 21.09
Vasja Bobič, delo.si
Vasja Bobič, delo.si
Åre - Ob 10.30 se bo v Åreju na Švedskem začel ženski smuk, na katerem bosta s štartnima številkama 11 in 30 nastopili tudi Tina Maze in Maruša Ferk. Po drugem mestu na petkovi superkombinaciji lahko znova veliko pričakujemo od najboljše slovenske smučarke Tine Maze, ki je na dveh treningih smuka dosegla drugi in peti čas. Na obeh treningih je bila najhitrejša Švedinja Anja Pärson.

V bolgarskem Banskem pa se bodo za točke svetovnega pokala v superkombinaciji borili fantje. Prvič v zgodovini superkombinacije se bo zgodilo, da bodo najprej odpeljali slalom. Zaradi slabe vremenske napovedi, zjutraj naj bi tekmovališče prekrila megla, so se organizatorji odločili, da bodo ob 9. uri izvedli slalom, nato pa ob 13. uri še superveleslalom. Edini Slovenec na tekmi bo s številko 43 Miha Kürner, ki še čaka na prve točke svetovnega pokala. V Banskem bo zaradi poškodb manjkala večina favoritov za najboljša mesta, med njimi Svindal, Raich, Zurbriggen, Janka, bo pa za razliko od SP, spet v smučini vodilni v svetovnem pokalu Ivica Kostelić.