Jakov Fak popolnoma okreval po poškodbi ramena

Slovenski biatlonci kljub pomanjkanju snega trenirajo s polno paro, v reprezentanco se po poškodbi vrača tudi Jakov Fak.

Objavljeno
11. november 2011 10.04
Posodobljeno
11. november 2011 10.45
P. D., Delo.si
P. D., Delo.si

Pokljuka - Slovenski biatlonci, ki se na novo smučarsko sezono pripravljajo na planoti v Triglavskem narodnem parku imajo težave s pomanjkanjem snega. Dana situacija jih pri treningih ne ovira preveč, saj so bili že v osnovi pripravljeni na novembrske treninge s tekaškimi rolkami, je povedal glavni trener Uroš Velepec. Vodja biatloncev je z letošnjimi treningi zankrat zelo zadovoljen, saj so že imeli nekaj snežnih dni po tem ko je 22. oktobra prizorišče treninga pobelil sneg.

»Imeli smo celo že osem snežnih dni in opravili smo štirinajst treningov na snegu, kar je bilo kot že večkrat rečeno, dar z neba. Po analizi je bilo ugotovljeno, da rutinirani tekmovalci ne potrebujejo dolgotrajnejše snežne adaptacije in tudi sedaj me ne skrbi za prehod na sneg. Treninga na smučeh je bilo ravno toliko, da smo lahko ocenili tudi izboljšave v smučarski tehniki« je še dejal Velepec. 

K pozitivni naravnanosti ekipe je prispeval svoje tudi Jakov Fak, ki je že popolnoma okreval po poškodbi ramena. Nekaj treningov je sicer zamudil, vendar sta skupaj s trenerjem ocenila, da izpadi treningov njegovi formi niso naredili prevelike škode. »Počutim se vsaj 99-odstotno fizično pripravljen,« sporoča Fak.

Malce skrbi povzroča le Klemen Bauer, saj trenira kljub temu, da ima zvit gleženj. Sezona se bo za biatlonce pričela 28. novembra v Oestersundu na Švedskem.