Muršak s soigralci ni uspel premagati izjemnega Masona

Slovenski hokejist Jan Muršak je s svojim moštvom Detroit Red Wings v ligi NHL na domači ledeni ploskvi izgubil proti Columbusu (3:0). Muršak je tokrat igral osem minut in pri tem sprožil štiri strele na gol. Junak večera je bil gostujoči vratar Steve Mason, ki je zbral kar 34 obramb.

Objavljeno
05. februar 2011 09.04
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Detroit - Izjemni vratar moštva Columbus Blue Jackets Steve Mason, ki je bil v sezoni 2008/09 izbran za enega najboljših novincev leta v ligi NHL, je svoji ekipi s 34 obrambami zagotovil novo zmago, kar priznava tudi trener ekipe Scott Arnie. Rdeča krila so bila tokrat brez prave možnosti za končno lsavje, saj je bilo nasprotno moštvo precej bolj učinkovito in jim v vsaki tretjini zabilo po en zadetek.

Med strelce so se tako vpisali Antoine Vermette, Jared Boll  in Andrew Murray, ki je dobro minuto pred koncem zadel prazen gol in postavil končnih 3:0. Slovenski hokejist Jan Muršak, ki ga je moštvo Red Wings pred kratkim ponovno vpoklicalo iz lige AHL, je skupaj igral osem minut in v tem času poizkusil s štirimi streli na gol.

Detroit je sicer nastopil brez poškodovanega Pavla Datsyuka in Tomasa Holmstorma, ki naj bi bila že nared za nocojšnji obračun z Nashvillom.

Izidi:

New Jesey Devils : Florida Panthers 3:4 (po kazenskih strelih)
Detriot Red Wings : Columbus Blue Jackets 0:3
St. Louis Blues : Edmonton Oilers 5:3
Pittsburgh Penguins : Buffalo Sabres 2:3
Tampa Bay Lightning : Washington Capitals 2:5
Vancouver Canucks : Chicago Blackhawks 4:3