Na ekipni tekmi na SP slavili Francozi

Na svetovnem smučarskem prvenstvu v Garmischu je na ekipni tekmi paralelnem veleslalomu do zlatega odličja prišla reprezentanca Francije, ki je bila v velikem finalu boljša od Avstrije. Bronasta kolajna je pripadla Švedski, slovenskih predstavnikov pa na današnji tekmi ni bilo.

Objavljeno
16. februar 2011 12.17
Da. O., delo.si
Da. O., delo.si
Garmisch-Partenkirchen - Prvič so na SP za ekipne medalje tekmovali v paralelnem veleslalomu; doslej so se merili v superveleslalomu in slalomu. Zmage so se na koncu veselili Tessa Worley, Cyprien Richard, Alemone Marmottan in Thomas Fanara. V finalu so za poražene Avstrijce nastopili Anna Fenninger, na superkombinaciji je za zlato ugnala Tino Maze, Philipp Schörghofer, Michaela Kirchgasser in Romed Baumann. Benjamin Raich je moral takoj po nastopu v prvem dvoboju Avstrije zaradi poškodbe levega kolena na preglede v bolnišnico v Innsbruck, v nadaljevanju tekme pa ga je nadomestil Philipp Schörghofer. Tedaj je nastope končala tudi Reichova prijateljica Marlies Schild, poroča STA.

V polfinalu so Avstrijci kar s 4:0 odpravili Italijane in na koncu zasedli drugo mesto.

Nemčija, gostiteljica prvenstva, je brez treh »zlatih deklet« Marie Riesch, Viktorije Rebensburg in Kathrin Hölzl, ki so jih pestile zdravstvene težave, izpadla v drugem krogu. Potem ko je bila v prvem s 4:0 prepričljivo boljša od Slovaške, je v četrtfinalu izgubila proti Franciji. Lena Dürr, Fritz Dopfer, Veronique Hronek in Felix Neureuther so imeli sicer izenačen izid 2:2, vendar pa je seštevek časov najboljših pokazal, da sta bila Francoza hitrejša.

Kot še poroča STA, slovenskih predstavnikov ni bilo med enajstimi ekipami, ki so bile na startu.

Ekipna tekma:

Finale
Avstrija : Francija 2:2 (zmaga Francije zaradi boljšega časa)

Tekma za tretje mesto

Švedska : Italija 4:0

Polfinale:
Avstrija : Italija 4:0

Francija : Švedska 2:2 (Francija napredovala zaradi boljšega časa)

Četrtfinale:
A: Avstrija : Hrvaška 2:2 (Avstrija napredovala zaradi boljšega časa)

B: ZDA : Italija 1:3

C: Francija : Nemčija 2:2 (Francija napredovala zaradi boljšega časa)

D: Švica : Švedska 0:4