Na slalom po tretje odličje

Tina Maze se bo v boj za slalomsko odličje smučarskega svetovnega prvenstva v Garmisch-Partenkirchenu podala kot osma, Maruša Ferk pa kot 30. Starno številko 1, start prve vožnje bo ob 10. uri, je izžrebala Avstrijka Maries Schild.

Objavljeno
18. februar 2011 21.35

Garmisch-Partenkirchen - Na sobotnem slalomu svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v nemškem Garmisch-Partenkirchnu bo Tina Maze startala kot osma, Maruša Ferk pa kot trideseta. Mazejeva boljše startne številke ne bi mogla izvleči, saj je po nekaj odstopih na slalomih za svetovni pokal izgubila mesto prvokategornice, torej mesto tekmovalk, ki si med seboj razdelijo prvih sedem startnih številk. Glede na trenutno formo in sproščenost 27-letne Črnjanke, se znova lahko nadejamo lepe uvrstitve. Če ne bo večje napake ali odstopa bo Mazejeva vsekakor tudi v igri za novo odličje.

Sicer pa bo tekmo odprla najboljša slalomistka zadnjih let Avstrijka Maries Schild, ki je dobila osem od zadnjih 13 slalomov za svetovni pokal. Njena glavna konkurentka za zmago naj bi bila domačinka Maria Riesch, na progo bo šla kot četrta, ki si olimpijski zlati medalji želi dodati še najžlahtnejše odličje svetovnega prvenstva. Gotovo pa tudi ostale tekmovalke ne bodo že vnaprej vrgle puške v koruzo.

Po napovedi naj bi se prva vožnja začela ob 10., druga pa ob 13.30 uri.

Startna lista:

1. M. SCHILD AVT
2. N. NOENS FRA
3. M. PIETILAE-H. ŠVE
4. M. RIESCH NEM
5. K. ZETTEL AVT
6. T. POUTIAINEN FIN
7. Š. ZAHROBSKA ČEŠ
8. T. MAZE SLO
9. S. AUBERT FRA
10. K. DUERR NEM
11. N. HOSP AVT
12. S. RIESCH NEM
13. M. MÖLGG ITA
...
30. M. FERK SLO