Na tekmi v Klingenthalu pet Slovencev

Na sredino tekmo svetovnega pokala smučarjev skakalcev v Klingenthalu, ki šteje za nemško ekipno turnejo, se je na kvalifikacijah uvrstila peterica slovenskih skakalcev. Na tekmi bodo nastopili Robi Kranjec, Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Peter Prevc in Mitja Mežnar. Najboljši v kvalifikacijah je bil Avstrijec Gregor Schlierenzauer.

Objavljeno
01. februar 2011 20.30
Da. O., delo.si
Da. O., delo.si
Klingenthal - Najboljši med Slovenci je bil povratnik Robert Kranjec, ki je po tekmah v Zakopanah treniral v Kranju. Tokrat je skočil 132 metrov in je za svoj skok prejel 124,4 točke, kar je bil 15. dosežek kvalifikacij. Jernej Damjan s 123,3 točkami in 131,5 metra je bil dve mesti slabši, na tekmo se je z dobrim skokom po ponesrečenem treningu zanesljivo prebil tudi Jurij Tepeš s 133 metri in 121,5 točkami, poroča STA.

Petru Prevcu se je skok povsem ponesrečil, a je s 124 metri skočil dovolj, da je še ujel 37. mesto in s tem uvrstitev na tekmo. Še bolj natančen pri lovljenju uvrstitve na tekmo je bil Mitja Mežnar (122 m), ki je osvojil zadnje mesto, ki vodi na tekmo. Tam pa ne bo Roka Zime (116 m) in Matjaža Pungertarja (113,5 m), ki sta bila prekratka.

Najboljši v kvalifikacijah je bil Avstrijec Gregor Schlierenzauer, ki je s 143,5 metra izboljšal lastni rekord skakalnice, vendar ga je nato še za meter in pol preskočil Švicar Simon Ammann, ki je imel nastop že zagotovljen.