Namesto maščevanja polom zmajev v Tivoliju (1:5)

Hokejisti Olimpije so v drugi tekmi četrtfinala EBEL v Tivoliju z 1:5 izgubili proti Salzburgu, ki je tako povedel v zmagah z 2:0. Zmaji so edini gol dosegli šele v zadnjih minutah srečanja.

Objavljeno
01. marec 2011 20.33
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Ljubljana - V Tivoliju so zmaji doživeli polom na drugi četrtfinalni tekmi v odprtem avstrijskem hokejskem prvenstvu. Potem ko so se po tesnem porazu na Solnograškem (4:5) želeli maščevati rdečim bikom, so na domačem ledu zabeležili visok poraz (1:5).

Začetek srečanja je nakazoval, da bi se lahko ponovila dobra tekma iz Salzburga, saj je imela Olimpija v začetnih minutah nekaj lepih priložnosti, ki pa jih Matej Hočevar, Žiga Pance in Matt Higgins niso izkoristili. Do vodstva so gostje prišli v 6. minuti po strelu Ryana Duncana. Zmaji v nadaljevanju niso izkoristili številčne prednosti na ledu. Med navijači je veliko hude krvi povzročila izključitev Hočevarja.  Hladno glavo pa so ohranili gostje in v 19. minuti povišali na 2:0, potem ko so domači nerazumljivo na ledu imeli samo štiri igralce. Napako domačih je dobro izkoristil Dominique Heinrich v zadnji minuti prve tretjine.

Ob igri z igralcem manj so zmaji prejeli še tretji gol, ko so imeli domači na ledu celo igralca več. Vratarja Jana Chabero je v 25. minuti premagal Marco Pewal. Ljubljančani so bili vse bolj nemočni, najlepšo priložnost za znižanje izida in še nekaj upanja pa je zapravil Tomi Mustonen, ko je sredi tekme ušel obrambi gostov, a slabo meril na vrata Divisa. Rdeči biki so v nadaljevanju povsem prevzeli prevlado na igrišču, po nekaj lepih priložnostih pa se v 38. minuti veselili novega zadetka. Strelec je bil tokrat Kevin Puschnik. Ljubljančani so skušali odgovoriti z agresivnejšim pristopom. Tako sta v zadnji minuti 2. tretjine na kazenski klopi po pretepu pristala Boštjan Groznik in Daniel Bois.

Uvod v zadnji del so gostje zaznamovali še s petim zadetkom. Zmajem ni pomagala niti menjava v vratih, kjer je Chabero nadomestil Matija Pintarič. A tudi sveži vratar je klonil proti spretnim hokejistom Salzburga, drugi zadetek je v ljubljansko mrežo poslal Pewal. Vseeno je Ljubljančanom v zadnjih minutah srečanja le uspelo zatresti mrežo gostov, ko je bil po podaji Tomija Mustonena uspešen Hočevar.

Avstrijski hokejisti zdaj v zmagah vodijo z 2:0, naslednja tekma pa bo že v četrtek v Salzburgu.

Tilia Olimpija : Red Bull Salzburg 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
(Hočevar 58.; Duncan 6., Heinrich 19., Pewal 25., 44., Puschnik 38.)

* Dvorana Tivoli, gledalcev 3400, sodniki: Cervenak (Češka), Potocan (Avstrija, glavna), Hollenstein, Tratnig (oba Avstrija).
* Strelci: 0:1 Duncan (Welser, Raffl, 6.), 0:2 Heinrich (St. Pierre, Bois, 19.), 0:3 Pewal (Latusa, Trattnig, 35.), 0:4 Puschnik (Schiechl, Brucker, 38.), 0:5 Pewal (Latusa, Welser, 44.), 1:5 Hočevar (Mustonen, 58.).
* Kazenske minute: Tilia Olimpija 23 + 10 + 10 + 10 disc. kazen igre (Groznik), Red Bull Salzburg 23 + 10 + disc. kazen igre (Bois).

Izidi:
četrtfinale:

Medveščak - KAC Celovec 2:3 (1:1, 1:0, 0:2)
Celovec vodi z 2:0 v zmagah

Tilia Olimpija - Red Bull Salzburg 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
Salzburg vodi z 2:0 v zmagah

Graz 99ers - Vienna Capitals 1:4 (0:3, 1:1, 0:0)
Vienna vodi z 2:0 v zmagah

Black Wings Linz - VSV Beljak 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Beljak vodi z 2:0 v zmagah