Nastop Tine Maze v superkombinaciji še pod vprašajem

Medtem ko so danes s prvo preizkušnjo na SP v Ga-Pa opravili fantje, so se smučarke merile na prvem treningu smuka. Najhitrejša je bila Francozinja Marie Marchand Arivier, spodbuden čas je dosegla tudi Maruša Ferk.

Objavljeno
09. februar 2011 17.17
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Garmisch-Partenkirchen - Potem ko so alpske smučarke že prestale superveleslalomsko preizkušnjo za kolajne na SP v Ga-Pa, jih po dveh treningih smuka v petek čaka superkombinacija, v nedeljo pa nato tekma smuka.

Na prvem treningu je sicer najhitrejši čas dosegla Francozinja Marie Marchand Arivier (1:51,23), ki je bila hitrejša od Švicarke Lare Gut in rojakinje Ingrid Jacquemod.

Nastopili sta tudi obe Slovenki, hitrejša pa je bila tokrat Maruša Ferk, ki je dosegla 17. čas z zaostankom 2,32 sekunde za vodilno. Tina Maze, ki pa se sicer še ni dokončno odločila, ali bo nastopila v superkombinaciji, je bila 25. (3,21). Odločitev naj bi padla po jutrišnjem treningu.

»Moj današnji trening smuka je bil na nizki ravni, ker nisem želela tvegati padca na tej zahtevni progi. Od ravninskega dela naprej sem le stala na smučeh in se je zaostanek le še nabiral. Lahko izboljšam smukaški čas, ne vem pa za koliko. Svetloba je bila slaba, proga dolga, zjutraj pa sem imela še slalomski trening in vse skupaj se nabira. Današnje tri vožnje slaloma so bile dobre. S serviserjem sva se tudi uskladila, kako naj pripravi smuči za ledeno podlago. Proti koncu vadbe me je noga ponovno bolela, kar se na takih trdih podlagah le še stopnjuje. Ni pa tako hudo, da bi bolečina ovirala moje nastope,« je za STA povedala Mazejeva.

Bolj odločno se proti naslednji tekmi podaja Ferkova, ki zaenkrat pod vprašaj postavlja le še svoj veleslalomski nastop. »Za razliko od superveleslaloma sem se tokrat počutila bolje, nastop mi je bolj uspel. Vendar imam še veliko rezerv. Želela sem si čim boljšega smučanja. Gledala sem na linijo, da sem bila na ledenih delih bolj visoko in s tem ohranjala hitrost. Naredila pa sem nekaj napak, za katere sem vedela že pred zavoji. Zaostanek - glede na to, da sem prvič na tako težki progi - ni tako velik in sem zadovoljna,« je menila Ferkova.

V četrtek na SP ni tekmovanj, ob 10. uri se bo začel trening moškega smuka, ob 12.30 pa še ženskega.