Navijači slavili z zlato Tino

Na Prešernovem trgu je Tino Maze, ki je na svetovnem prvenstvu v Garmisch-Partenikrchnu osvojila zlato kolajno v veleslalomu in srebrno v superkombinaciji, pričakala množica navijačev. Kot poseben gost se ji je na odru pridružil tudi novi in stari svetovni boksarski prvak Dejan Zavec.

Objavljeno
20. februar 2011 18.47
Ma. Ja., delo.si
Ma. Ja., delo.si
Ljubljana - Slovenski alpski smučarki so na Prešernovem trgu pripravili sprejem, ki so ga s koncertom popestrili tudi člani priljubljene glasbene skupine Siddharta. »Pravijo mi, da v Sloveniji vlada prava evforija in mislim, da bo v Ljubljani na sprejemu prav zanimivo,« je po poročanju slovenske tiskovne agencije STA pred prihodom v domovino povedala Tina Maze.

Črnjanko je na Prešernovem trgu pričakalo približno šest tisoč ljudi, čestitali pa so ji tudi predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič, minister za šolstvo in šport Igor Lukšič in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković.

Lovše je ob slavju in čestitkah dejal, da Črnjanki ne more obljubiti istih razmer, kot jih imajo njene tekmice, vendar ima Tina veliko srce, za njo pa stoji celotna Slovenija, ki je vedno z njo in prav zaradi tega lahko optimistično zre v prihodnost. Andrea Massi, vodja ekipe Team to aMAZE, je bil sprva brez besed, nato pa je dejal, da je Tina hitra le zaradi tega, ker Slovenija navija zanjo.

»Presenečena sem bila nad vso izkazano pozornostjo, nad zbrano množico in navijači. Že ko sem se vozila proti Ljubljani, so me navijači pozdravljali. Prišel me je pozdravit tudi Dejan Zavec. Ob takšnih trenutkih so tovrstni sprejemi čudoviti. Ko bom starejša, bom znala to še bolj spoštovati in ceniti,« je dejala zlata Črnjanka, ki je prvič po 22 letih osvojila zlato medaljo za slovensko žensko alpsko smučanje.

Tina se sicer še ni odločila, če bo na naslednjem SP leta 2013 v Schladmingu branila zlato v veleslalomu. »Schladming? To pa je časovno malce predaleč. Ne vem, če bom tam nastopala. Dejstvo je, da nisem več najmlajša tekmovalka, o odločitvi pa kdaj v prihodnosti,« je dejala.

Slovenija se je na 41. svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v nemškem Garmisch-Partenkirchnu po zaslugi zlatega in srebrnega odličja Tine Maze uvrstila na peto mesto, Tina pa si je med najboljšimi udeleženci prvenstva delila tretje mesto.