NHL: Kopitar spet zbiral točke v dresu Kraljev

Hokejisti Los Angeles Kings so na gostovanju v Dallasu vpisali zmago s 5:3. Z dvema podajama se je izkazal tudi Anže Kopitar.

Objavljeno
28. oktober 2011 08.02
Posodobljeno
28. oktober 2011 08.22
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Dallas - V ligi NHL so sinoči hokejisti Los Angeles King dotovali v Dallasu in zmagali s 5:3. Slovenski hokejist Anže Kopitar je ob tem prispeval dve asistenci; podajalec je bil pri prvem in zadnjem golu Kraljev. Za kalifornijsko moštvo je dva zadetka dosegel Rus Slava Vojnov, po enega pa Justin Williams, Scott Parse in Dustin Brown.

Kalifornijska zasedba je že drugič v tej sezoni premagala sijajno zasedbo iz Teksasa. V noči na nedeljo je v domačem Staples Centru z golom Jacka Johnsona v izdihljajih tekme slavila z 1:0, danes pa je v American Airlines Centru v Dallasu zmagala s 5:3. Eden od junakov dvoboja je bil ruski branilec Vojnov, ki je prvič v svoji poklicni karieri v NHL dosegel dva gola, odlično predstavo pa je začinil še z eno podajo.

Za hokejiste Los Angelesa, ki so nazadnje doživeli boleč poraz na domačem ledu, je to že šesta zmaga v novi sezoni NHL in je trenutno na drugem mestu v zahodni konferenci. Na dosedanjih devetih tekmah je zbral 13 točk, vodi pa Dallas s 14 točkami.

Na lestvici strelcev je Kopitar na šestem mestu, na dosedanjih tekmah pa je zbral 12 točk (štiri gole in osem podaj). V vodstvu je igralec Toronta Phil Kessel s 16 točkami (devet golov in sedem podaj).

 

Drugi izidi:

Philadelphia Flyers - Winnipeg Jets 8:9,

New York Rangers - Toronto Maple Leafs 2:4,

Pittsburgh Penguins - New York Islanders 3:2 (kazenski streli),

Buffalo Sabres - Columbus Blue Jackets 4:2,

Boston Bruins - Montreal Canadiens 1:2,

Ottawa Senators - Florida Panthers 4:3,

Minnesota Wild - Anaheim Ducks 2:3,

Nasville Predators - Tampa Bay Lightning 5:3,

Edmonton Oilers - Washington Capitals 2:1

Phoenix Coyotes - New Jersey Devils 5:3.