NHL: Kopitar zadel, a so bili kralji (spet) neuspešni

Hokejisti Los Angeles Kings so na gostovanju pri moštvi Colorado Avalanche klonili s 3:2, Anže Kopitar je dosegel nov gol.

Objavljeno
31. oktober 2011 07.15
Posodobljeno
31. oktober 2011 07.43
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Denver - To je bila šele prva zmaga ekipe Colorado Avalanche pred domačim občinstvom v novi sezoni, za njo pa sta bila najbolj zaslužna vratar Semjon Varlamov (30 obramb) in Matt Duchene, ki je zadel za 3:2 na začetku zadnje tretjine.

Kralji so bili še na drugi tekmi zapored strelsko neučinkoviti (streli na gol 32:16 v korist gostov) in so tako doživeli prvi poraz na gostovanju. Gostitelji so z zadetkom Kobasewa povedli sredi prve tretjine, a je le slabo minuto kasneje izenačil Parse. Ob koncu druge tretjine so spet povedli domačini, toda s šestim golom v tej sezoni je izid poravnal Anže Kopitar (2:2).

Ob koncu druge minute v zadnji tretjini se je med strelce vpisal še Duchene in svoji ekipi zagotovil zmago, ki je na noge spravila 12,355 ljubiteljev hokeja v Pepsi areni. »Moramo bolje izkoriščati naše priložnosti. Večino naših strelov v drugi tretjini so uspeli blokirati igralci. Moramo najti način, da zatresemo nasprotniko mrežo, saj v težkih situacijah nismo najbolj učinkoviti,« je po tekmi razmišljal Kopitarjev soigralec Jarret Stroll.

Hrušičan se je s šestimi goli in 14 podajami povzpel na peto mesto najučinkovitejših igralcev v ligi NHL.

Izidi:

Colorado Avalanche - Los Angeles Kings 3:2
(Anže Kopitar enkrat zadel za kralje)

Columbus Blue Jackets - Anaheim Ducks 3:1

Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 3:2

Edmonton Oilers - St. Louis Blues 4:2