NHL: Kralji spet razočarali domačo publiko, Kopitar brez točke

Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL znova klonili pred domačimi gledalci. S 3:0 je bila boljša ekipa Edmonton Oilers.

Objavljeno
04. november 2011 07.18
Posodobljeno
04. november 2011 07.18
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Los Angeles - Moštvo Los Angeles King je v ligi NHL vpisalo nov poraz. Tokrat je v domačem Staples Centru klonilo proti Edmontontonu, ki je z zmago s 3:0 nadaljeval zmagoviti niz in se zavihtel na vrh lestvice zahodne konference.

Kanadčani so nepremagani že šest tekem zapored. Tudi Kralji na domačem ledu zanje niso našli prave rešitve. Vratarja Jonathana Quicka je najprej premagal stari znanec Kraljev Ryan Smith, zadela sta še Lennart Petrell in Corey Potter.

Anže Kopitar ni imel svojega najboljšega večera. Na ledu je prebil 21 minutah, a ni na vrata nasprotnika sprožil nobenega strela. Ob tem je Hrušičan celo »zakrivil« zadnji gol gostov, ko je na sredini igrišča izgubil plošček. Hokejisti Edmontona so izvedli protinapad in postavili končni izid.

»Odigrali smo odlično. Dobro smo pazili na domače napadalce, na drugi strani pa smo zadeli, ko je bilo to najbolj potrebno. Nismo jim pustili veliko prostora, nismo jim podarili veliko ploščkov in jim blokirali kar precej strelov, posebej ob igri z igralcem manj,« je po tekmi povedal gostujoči vratar Nikolaj Habibulin, ki je ubranil vseh 19 strelov in dosegel svoj 45. »shutout«..

Kar štiri tekme večera (od skupno desetih) so sinoči odločili kazenski streli. New York Rangers so z 2:1 premagali Anaheim Ducks, Philadelphia je doma klonila pred New Jerseyjem s 3:4, Florida pred Chicagom z 2:3, San Jose pa je s 4:3 premagal Pittsburgh. Svoj 300. gol v NHL pa je zabil Clarke MacArthur, ki je Torontu pomagal do zmage s 4:1 v v Columbusu.


Izidi:
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 0:3
New York Islanders - Winnipeg Jets 0:3
New York Rangers - Anaheim Ducks 2:1 (kazenski streli)
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 3:4 (kazenski streli)
Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs 1:4
Florida Panthers - Chicago Blackhawks 2:3 (kazenski streli)
Detroit Red Wings - Calgary Flames 1:4
Minnesota Wild - Vancouver Canucks 5:1
Phoenix Coyotes - Nashville Predators 0:3
San Jose Sharks - Pittsburgh Penguins 4:3 (kazenski streli)