NHL: Montreal do četrte zaporedne zmage

Hokejisti Montreal Canadiens so po izredno slabem uvodu v sezono v vse boljši formi, tokrat so ugnali Ottawo Senators z 2:1.

Objavljeno
05. november 2011 07.27
Posodobljeno
05. november 2011 08.10
D.O., Delo.si
D.O., Delo.si

Ljubljana - Hokejisti Montreal Canadiens so se pobrali po enem najslabših uvodov v sezoni v zadnjih 70 letih in prišli še do četrte zaporedne zmage. Tokrat so bili boljši od svojih kanadskih tekmecev Ottawe Senators (2:1), med junaki obračuna pa je bil vratar Carey Price, ki je zbral 33 obramb.

»Uspeh me ne preseneča. Bil sem prepričan, da nam bo v naši konferenci uspelo priti na vrh, saj smo imeli na preteklih obračunih precej smole. Sedaj smo pridobili tudi na samozavest in moramo nadaljevati s takšnimi predstavami,« je dejal Price.

Gostje iz Montreala so si zmago zagotovili v drugi tretjini, ko je svoj tretji gol v sezoni dosegel Erik Cole, tri minute kasneje pa je bil uspešen še Andrei Kostitsyn (2:0). Končni izid tekme je v zadnji tretjini postavil Zack Smith, toda preobrata ni bilo in Ottawa je doživela drugi zaporedni poraz.

Pred tem so kanadski hokejisti nanizali šest zaporednih zmag, kar gre pripisati predvsem menjavi trenerja, saj je novi strateg Paul McLaren uspel najti ravnotežje med izkušenimi igralci in mladimi, perspektivnimi hokejisti. Ko je prevzel moštvo, je McLaren najprej poklical veterana Jasona Spezza in ga povprašal o stanju v ekipi ter želel slišati rešitve, podobno je storil tudi s preostalimi člani moštva, kar je hitro prineslo rezultate.

Izidi lige NHL:

Carolina Hurricanes - Washington Capitals 1:5

Buffalo Sabres - Calgary Flames 2:1

Ottawa Senators - Montreal Canadiens 1:2

Tampa Bay Lightning - Chicago Blackhawks 5:4 (podaljšek)

St. Louis Blues - Vancouver Canucks 3:2

Dallas Stars - Colorado Avalanche 7:6 (podaljšek)