Norveški Vikersund napovedal vojno Planici

Organizatorji tekme svetovnega pokala v norveškem Vikersundu, ki trdijo, da so zgradili največjo letalnico na svetu, so na svoji Facebook strani Planici napovedali »vojno«. Uporabnike svetovnega spleta so namreč prosili, da postanejo njihovi oboževalci in skušajo prehiteti število oboževalcev Planice.

Objavljeno
01. februar 2011 17.39
Da. O., delo.si
Da. O., delo.si

Vikersund - Planiška Facebook stran ima trenutno 7465 oboževalcev, Vikersund pa zaostaja za nekaj več kot 2000. »Ker smo prepričani, da bo svetovni rekord v poletih trdno ostal v rokah Planice tudi po tekmi svetovnega pokala, ki je na sporedu prihodnji konec tedna v Vikersundu pozivamo vse ljubitelje smučarskih skokov in planiškega praznika, da postanejo oboževalci Facebook strani Planice in tako postavimo še en mejnik, ki ga ne bodo mogli preseči,« so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

Povezavo do planiške strani na Facebooku je moč poiskati na naslovu: http://www.facebook.com/Planica-FIS-World-Cup-Ski-Jumping#!/pages/Planica-FIS-World-Cup-Ski-Jumping/76471846686.

»Prepričani smo, da nam bo skupaj uspelo in bomo do prihodnjega tedna zbrali vsaj 20.000 novih oboževalcev. Med vsemi oboževalci bomo 20. februarja 2011 izžrebali srečneža, ki bo na letošnji finale svetovnega pokala, ki bo v Planici od 17. do 20. marca lahko odpeljal še deset svojih prijateljev,« ob tem obljubljajo na SZS.

Medtem pa se je že začela predprodaja vstopnic za letošnji največji slovenski športni praznik. Vstopnice si je moč v predprodaji zagotoviti v vseh Kompasovih poslovalnicah. Za soboto, 19. marca 2011, pa bodo vstopnice na voljo samo v predprodaji.

V Vikersundu pred kratkim prenovili letalnico

Norvežani bodo polete gostili med 11. in 13. februarjem, kjer se organizatorji tekmovanja nadejajo tudi novega svetovnega rekorda, saj so pred kratkim prenovili samo letalnico, ki bo ognjeni krst doživela devetega februarja. Komu bo pripadla čast, da opravi prvi polet na novi napravi, še ni znano, saj imena skrbno skrivajo.

Na letalnici v Vikersundu so sicer podaljšali sam hrib, ki sedaj meri 225 metrov. Kot so zapisali na spletni strani vikersund.no, »ni nobenega dvoma o tem, da je hrib dovolj visok za novi svetovni rekord, saj je 15 metrov daljši od Planice in daje možnost letalcem, da podrejo rekord iz leta 2005 (239 metrov), ki ga je prav v Planici postavil Björn Romören«.