Nova naslova za Faka in Malijevo

Slovenska biatlonca Jakov Fak in Andreja Mali sta zmagala tudi na tekmi državnega prvenstva s skupinskim štartom.

Objavljeno
16. september 2012 16.39
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Pokljuka - Bitalonca Jakov Fak (ŠD Pokljuka) in Andreja Mali (ŠD Mali svet) sta na državnem prvenstvu v poletnem biatlonu po šprinterski tekmi dobila tudi današnjo s skupinskim štartom.

Fak je v moški konkurenci za več kot minuto in pol prehitel Petra Dokla (+1:34,7), tretji je bil Janez Marič (2:13,3), ki si je pristreljal kar pet kazenskih krogov.

»Veseli me konstantnost mojih dosežkov, saj sem že tretje leto zapored na najvišji stopnički rolkarskega državnega prvenstva. Poletno obdobje je tudi vmesni preizkus naše trenutne pripravljenosti, zato so te tekme zame še toliko bolj pomembne. Interno rivalstvo s treninga prenašamo tudi na tekme in zaenkrat mi kar dobro kaže,« je dejal Jakov Fak.

Pri ženskah je Malijeva za dvanajst sekund prehitela Lili Drčar, medtem ko je bil drugouvrščena z včerajšnjega šprinta, Ekaterina Rechkalova, danes tretja (+7:39,9). Slednja si je privoščila tudi veliko napako, saj je pri streljanju zadela sosednjo tarčo, zaradi česar si je prislužila časovni pribitek.

V mlajših kategorijah pa je pri starejših mladincih znova slavil Miha Dovžan (ŠD Gorje), pri mlajših mladincih Nace Žnidaršič (SK Kovinoplastika Lož) in pri mladinkah Urška Poje (SK Kovinoplastika Lož).

Rezultati, moški:

1. Jakov Fak (ŠD Pokljuka) 34:09,0

2. Peter Dokl (SK Ihan) +1:34,7

3. Janez Marič (TSK OGP Grad Bled) 2:13,3


Ženske:

1. Andreja Mali (ŠD Mali svet) 37:34,1

2. Lili Drčar (SK Ihan) +12

3. Ekaterina Rechkalova (SK Ihan) +7:39,9