Odličen nastop italijanskih predstavnikov v štafetah

Italijanska ženska štafeta v postavi Arianna Follis, Silvia Rupil, Marianna Longa in Magda Genuin je zmagovalka smučarskega teka za svetovni pokal v Ribinsku, njihov uspeh pa so z drugim mestom v moški konkurenci dopolnili rojaki. Slovenska štafeta je osvojila šesto mesto.

Objavljeno
06. februar 2011 15.13
Da. O., delo.si
Da. O., delo.si
Ribinsk - Po novembrskem nastopu ženske štafete v Gällivareju na Švedskem so danes slovenska dekleta spet zastopala barve Slovenije na štafetni tekmi za svetovni pokal. Na 4 x 5 km so tekle Katja Višnar in Barbara Jezeršek v klasični tehniki ter Vesna Fabjan in Mirjam Cossettini v prosti tehniki in na koncu osvojile šesto mesto.

»Zelo dobro so tekle tri tekmovalke. Na prvi predaji je bila to Katja, ki je predala v skupini od drugega do petega mesta, Barbari pa je za njo šlo precej slabše. Izbrala je napačne smuči, tako da je imela težave s samim oprijemom smučk na vzponih, tudi sama pa ni odtekla na ravni, ki smo jo pričakovali. Ob njeni predaji smo že kar precej zaostajali. Vesna in Mirjam sta nato zelo dobro odtekli v prosti tehniki, tako da mislim, da smo skupno gledano solidno opravili svoje delo, a ne ravno povsem po naših željah. Generalno moramo biti zadovoljni, seveda pa je jasno, da če bi nastopali s Petro Majdič, bi imeli višje cilje, tudi rezultat pa bi bil boljši. Današnji rezultat je bil nekje v okviru zmožnosti, če pa bi Barbara odtekla tako kot zna, bi bili gotovo lahko zelo zadovoljni,« je dejal Marko Gracer, vodja slovenskih tekaških ekip.

Zmaga Rusov, Italijani drugi


V moški konkurenci so zmago slavili Rusi Jevgenij Belov, Maksim Vjalegžanin, Petr Sedov in Aleksander Legkov pred Italijani (Valerio Checchi, Giorgio di Centa, Roland Clara, Pietro Piller Cottrer) in Nemci (Andy Kühne, Franz Göring, Tom Reichelt, Tobias Angerer).

Kot poroča STA, se bo svetovni pokal v teku na smučeh nadaljeval čez 14 dni v norveškem Drammnu s tekom na razdalji v klasični tehniki ter sprintom v prosti tehniki.

Izidi ženske štafete:
1. Italija 53:15,3
(Arianna Follis, Silvia Rupil, Marianna Longa, Magda Genuin)
2. Rusija 1 + 12,1
(Valentina Novikova, Svetlana Nikolajeva, Julija Čekaleva,
Olga Mihajilova)
3. Rusija 2 1:24,1
(Anastazija Kasakul, Julija Tihonova, Julija Ivanova,
Natalija Korosteleva)
4. Francija 1:32,4
5. Rusija 3 2:26,6
6. Slovenija 2:33,6
(Katja Višnar, Barbara Jezeršek, Vesna Fabjan, Mirjam Cossettini)

Izidi moške štafete:
1. Rusija 37:37,6
(Jevgenij Belov, Maksim Vjalegžanin, Petr Sedov, Aleksander Legkov)
2. Italija + 6,4
(Valerio Checchi, Giorgio di Centa, Roland Clara, Pietro Piller
Cottrer)
3. Nemčija 32,5
(Andy Kühne, Franz Göring, Tom Reichelt, Tobias Angerer)
4. Rusija 2 1:03,5
5. Francija 1:38,1
6. Italija 2 1:39,8