Odličen slalomski nastop Mazejevi prinesel zmago v superkombinaciji

Tina Maze je zmagovalka ženske superkombinacijske preizkušnje v Trbižu, saj je po odlični slalomski predstavi ugnala vse svoje tekmice na čelu z Američanko Lindsey Vonn, ki je bila druga, in Nemko Mario Riesch na tretjem mestu. To je že deseta zmaga Črnjanke na tekmah svetovnega pokala.

Objavljeno
04. marec 2011 09.58
Posodobljeno
04. marec 2011 10.06
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Trbiž - Najboljše alpske smučarke so se pomerile na superkombinacijski preizkušnji v Trbižu, ki šteje za točke svetovnega pokala. Za nov izjemen slovenski uspeh je poskbela naša najboljša smučarka Tina Maze, ki je vnovič ugnala vse svoje tekmice in se veselila zlatega odličja. Drugo mesto je zasedla Američanka Lindsey Vonn (+0,18), tretja pa je bila Nemka Maria Riesch (+0,55).

Črnjanka je brez večjih napak odpeljala že uvodni smukaški del in si s četrtim mestom priborila odlično izhodišče pred nastopom na slalomu. Njen zaostanek za vodilno Vonnovo je znašal +0,79 sekunde, a je Mazejeva po fantastični slalomski vožnji uspela stopiti na najvišjo stopničko in se veseliti še jubilejne desete zmage na tekmah svetovnega pokala.

Odlično pa Tini Maze kaže tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala, saj se je z današnjo zmago prebila na tretje mesto in pred Avstrijko Elisabeth Görgl vodi za 14 točk. Točke svetovnega pokala je osvojila tudi Maruša Ferk s 17. mestom. Po smuku je bila 35., na koncu je za Mazejevo zaostala 3,59 sekunde. Ana Kobal pa je superkombinacijsko preizkušnjo končala na 35. mestu (+ 7,14).

Kolajno prinesel zlati prinašalec Mik

»Občutki so super. Po smuku sem bila kar razočarana zaradi starta, tako da sem poskušala nadoknaditi vse v slalomu. Težko se je bilo skoncentrirati, vidljivost je bila tudi čista tema. Vesela sem, da sem dobila to preizkušnjo in pustila za sabo Lindsey in Mario, to je bil moj današnji veliki cilj. Super, zelo vesela sem,« je v izteku proge zadovoljna razlagala zmagovalka, ki je prvič slavila zmago v superkombinaciji. Z 2. mestom je Vonnova osvojila mali kristalni globus, Mazejeva pa je končala kot druga v skupni razvrstitvi.

»Trbiž je bil skoraj kot moja domača tekma, je najbližje doma, glede na to, da je bila odpovedana Zlata lisica v Mariboru. Tu je bilo veliko mojih prijateljev, sorodniki, pa tudi prvič na tekmah svetovnega pokala moj pes, zlati prinašalec Mik. To je bila njegova prva tekma, prinesel mi je zlato kolajno in sem zelo zadovoljna. Za mano je res en lep dan,« je še povedala današnja zmagovalka.

Končni vrstni red superkombinacije (ž):
1. T. Maze (Slo) 2:13,54
2. L. Vonn (ZDA) +0,18
3. M. Riesch (Nem) +0,55
4. A. Paerson (Šve) +0,85
5. E. Gorgl (Avt) +1,74
6. J. Mancuso (ZDA) +1,87
7. C. Borsotti (Ita) +2,77
. J. Schnarf (Ita) +2,77
9. L. Smith (ZDA) +2,88
10. A. Fischbacher (Avt) +2,99
...
17. M. Ferk (Slo) +3,59
35. A. Kobal (Slo) +7,14

Skupni seštevek svetovnega pokala (ž):
1. Riesch M. (NEM) 1576
2. Vonn L. (ZDA) 1400
3. Maze T. (SLO) 807
4. Goergl E. (AVT) 793
5. Mancuso J. (ZDA) 730

Letošnji uspehi Tine Maze na tekmah svetovnega pokala:
1. mesto, superkombinacija, Trbiž
2. mesto, paralelni slalom, München
2. mesto, smuk, Aare
2. mesto, superkombinacija, Aare
3. mesto, slalom, Courchevel
3. mesto, veleslalom, St. Moritz
6. mesto, veleslalom, Semmering
6. mesto, veleslalom, Sölden
7. mesto, smuk, Lake Louise
8. mesto, superkombinacija, Val d Isere
9. mesto, slalom, Levi,
10. mesto, slalom, Aspen