Pingvini tudi brez Crosbyja boljši od kraljev

Moštvo Los Angeles Kings, za katerega igra slovenski reprezentant Anže Kopitar, je v hokejski ligi NHL gostovanje pri Pittsburgh Penguins končalo s porazom po podaljšku z 1:2. Kopitar je dvakrat streljal na gol, a je njegova statistika tokrat ostala prazna.

Objavljeno
11. februar 2011 10.10
Da. O., delo.si
Da. O., delo.si
Pittsburgh - V rednem delu je domače, ki še vedno igrajo brez poškodovanih zvezdnikov Sidneyja Crosbyja, Marka Letetsuja in Jevgenija Malkina, v vodstvo v sedmi minuti popeljal Brett Sterling, dobrih deset minut pozneje pa je izenačil Jarret Stoll. 100. zmago v karieri trenerja Pittsbrugha Dana Bylsme, je pingvinom priigral Jordan Staal z zadetkom v peti minuti podaljška, poroča STA.

»To je bila zelo lepa zmaga. Zelo lep občutek je, ko dosežeš 100. zmago, še posebej, ko vidiš, kako se je ekipa potrudila za uspeh. Plošček s tekme sem shranil. Ah, lepo je biti pri trimestni številki,« je po tekmi povedal Bylsma, ki je doslej kot trener vodil 163 tekem.

»Upam, da se bom na ledene ploskve vrnil še letos. Okrevanja namreč ne moreš nadzirati, lahko le upaš na najboljše,« pa je dejal Crosby, ki je izpustil že zadnjih 14 obračunov. Malkin bo v prihodnjih dneh prestal operacijo kolena in naj bi se v moštvo vrnil šele septembra. Tudi Letetsu bo moral na operacijsko mizo, a bo njegov povratek precej hitrejši, saj naj bi za pingvine zaigral že v roku šestih tednov.

V ligi NHL so se ponoči sicer odvile še štiri tekme. Vodilno moštvo vzhodne konference Philadelphia je na domačem ledu premagalo Carolino z 2:1, Jeff Carter in Danny Briere sta bila uspešna pri gostiteljih, Tuomo Ruutu pa pri gostih. »Všeč mi je bila današnja tekma, ker se mi zdi, da že lep čas nismo tekme odločili z igralcem več na ledu. Nocoj pa smo oba zadetka dosegli prav ob številčni prednosti,« je povedal Briere.

Izidi:
Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes 2:1
Pittsburgh Penguins - Los Angeles Kings 2:1 (podaljšek)
Montreal Canadiens - New York Islanders 3:4 (kazenski streli)
Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils 1:2 podaljšek)
Florida Panthers - Buffalo Sabres 2:3 (podaljšek)