Poškodovani Jan Muršak zapušča Detroit Red Wings

Hokejsko moštvo Detroit Red Wings je v ligi NHL doma zmagalo proti ekipi New York Rangers s 3:2. Pesničan Jan Muršak ni igral za Detroit zaradi poškodbe. Anže Kopitar z Los Angeles Kings ponoči onstran Atlantika ni igral. Kralje v četrtek čaka gostovanje pri ekipi Pittsburgh Penguins.

Objavljeno
08. februar 2011 13.49
R. T., delo.si
R. T., delo.si
Detroit - Jan Muršak si je poškodoval palec na nogi v soboto na tekmi Detroit - Nashville, ko je v prvi tretjini v njegovo nogo streljal Shea Webber. Hokejistovo nogo si je ogledal tudi zdravnik, ki pa je ugotovil, da palec ni zlomljen. Muršak bo po okrevanju po poročanju spletnega portala Michigan sports mlive.com zapustil Detroit in se vrnil v nižji rang prvenstva, v ligo AHL, v ekipo Grand Rapids, piše STA.

Triindvajsetletni Pesničan je na 17 tekmah na veliki sceni dosegel en gol, prvenec v ligi NHL pa je doživel 27. decembra, ko so rdeča krila zmagala po podaljšku s 4:3 v gosteh proti ekipi Colorado Avalanche, prvi gol pa je vpisal 10. januarja prav tako proti Coloradu.

Pavel Dacjuk je po poldrugem mesecu znova zaigral za Detroit ter mu z dvema točkama takoj pomagal k zmagi nad ekipo Rangers. 32-letni Rus je 19 tekem izpustil zaradi poškodbe zapestja. Na začetku druge tretjine je dosegel prvi gol na tekmi, nato pa še podal za vnovično vodstvo z 2:1. V 55. minuti je tretji gol za rdeča krila dosegel Drew Miller.

Vancouver, najboljša ekipa Zahoda in lige NHL, je s 4:2 ugnal Ottawo ter vpisal šesto zmago v nizu. Mikael Samuelsson je zbral tri točke (dva gola in podaja). Phoenix je s 3:0 ugnal Colorado, Radim Vrbata je zabil dva gola, Ilja Brizgalov pa je zaustavil vseh 26 strelov.

Aktualni prvaki Chicago Blackhawks pa so izgubili proti Calgary Flamesa, ki je slavil s 3:1. Ekipa Flames je osma v zahodni konferenci z 61 točkami, za eno točko je prehitela Kopitarjeve kralje (60 točk), medtem ko je moštvo iz vetrovnega mesta z 58 točkami na 11. mestu.

Izidi:

Toronto Maple Leafs - Atlanta Thrashers 5:4

Detroit Red Wings - New York Rangers 3:2

Nashville Predators - Edmonton Oilers 0:4

Calgary Flames - Chicago Blackhawks 3:1

Phoenix Coyotes - Colorado Avalanche 3:0

Vancouver Canucks - Ottawa Senators 4:2