Robert Kranjec: Vedno je lahko še bolje

Slovenski skakalci se bodo očitno v Kuusamo odpravili brez enega samega skoka na snegu.

Objavljeno
09. november 2011 11.16
Posodobljeno
09. november 2011 11.48
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport

Ljubljana – Kakor vse kaže, bodo smučarski skakalci tudi tekmovalno zimo 2011/12, za katero se bo zelena luč z uradnim treningom in kvalifikacijami v Kuusamu prižgala v petek, 25. t. m., začeli pravzaprav brez enega samega skoka na snegu. Vendar pa si Robert Kranjec, v zadnjih treh sezonah najboljši Slovenec, zaradi tega niti najmanj ne beli svoje glave.

»Ah, to ne bi smel biti večji problem. Konec koncev smo takšnih štartov v sezono že vajeni, tudi lani smo, denimo, prve skoke na snegu izvedli šele v Kuusamu,« je poudaril Kranjec in pripomnil, da mu prehod s plastične podlage na snežno nikdar ni povzročal kakšnih posebnih preglavic. »Verjetno tudi zaradi izkušenj, ki sem si jih pridobil v vseh teh letih,« je ugibal in spomnil, da je švicarski as Simon Ammann pred tremi leti v finskem smučarskem središču Ruka že na uvodu opravil z vsemi tekmeci, pa čeprav je tja priletel naravnost iz Einsiedelna, kjer je vse do zadnjega vadil na plastiki.

Najboljši slovenski skakalci ta teden trenirajo v Kranju, prihodnji torek pa se bodo odpeljali v Klingenthal, kjer bodo na tamkajšnji 140-metrski napravi z ledeno zaletno smučino opravili sklepne priprave pred odhodom v Kuusamo. V areni Vogtland, kjer bodo ostali do sobote, 19. t. m., bodo ob novih tekmovalnih dresih preizkusili tudi najnovejše smuči. Kranjec je, denimo, Fischerjeve za zimo 2011/12 dobil prav včeraj, s svojo zdajšnjo pripravljenostjo pa je skoraj povsem zadovoljen.

»No, vedno je lahko še bolje, takšno je pač že od nekdaj moje razmišljanje. A doslej je šlo vse bolj ali manj po načrtih in tudi z zdravjem nisem imel nobenih težav. Po dolgem času me ni nič bolelo, niti gležnja niti peti, zaradi katerih v preteklosti nisem mogel zmeraj vaditi tako, kot bi si želel. Ker sem se lahko brez nevšečnosti pripravljal za novo zimo, že komaj čakam na začetek. Nič čudnega, ko pa zanjo garam že vse od pomladi,« je poudaril 30-letni Kranjčan, vesel, ker je prejšnji teden z vodstvom Smučarske zveze Slovenije vendarle podpisal novo pogodbo.

Odleglo mu je tudi po uspešno opravljeni avgustovski maturi. Toda učbeniki ga bodo še naprej spremljali na potovanjih, saj se je odločil nadaljevati izobraževanje na višji ekonomski šoli ESIC v Kranju. Robert Kranjec je včeraj prejel nove smuči.