Salzburg premagal in izločil Olimpijo šele po 96 minutah

Hokejisti Tilie Olimpije so na peti tekmi četrtfinala lige EBEL v Salzburgu izgubili z 2:3 po podaljških. Red Bull Salzburg je tako z izidom 4:1 v zmagah napredoval v polfinale, zmaji pa se poslavljajo od letošnje sezone v razširjenem avstrijskem prvenstvu.

Objavljeno
08. marec 2011 19.51
D. O., delo.si
D. O., delo.si
Red Bull Salzburg - Tilia Olimpija 3:2 (1:0, 1:0, 0:2; 0:0, 1:0 )

Dvorana Eisarena Salzburg, gledalcev 2635, sodniki: Schimm, Hofer in Siegel (vsi Nemčija).

Strelci: 1:0 Pewal (Koch, Latusa, 15.), 2:0 Brucker (Abid, Puschnik 22.), 2:1 Mušič (Mustonen, Dervarič, 43.), 2:2 Ropret (Vedlin, B. Goličič, 47.), 3:2 Trattnig (Lakos, Abid, 96.).

Kazenske minute: Red Bull Salzburg 10, Tilia Olimpija 12.

Olimpijini hokejisti so za to sezono končali igranje v avstrijski ligi EBEL. Ljubljanski navijači so si želeli, da bi Olimpiji danes uspelo zmagati v Avstriji in da bi tako moral Salzburg na čelu s kontroverznim trenerjem Pierrom Pagejem priti vsaj še enkrat v slovensko prestolnico po »pravo kazen« za nedeljski pobeg pred tekmo. Toda kljub nepopustljivi igri se ni razpletlo po njihovih željah, Salzburg je v drugem podaljšku zabil odločilni gol in vpisal četrto četrtfinalno zmago.

Nedeljski neljubi dogodki sicer niso pretirano vplivali na živce hokejistov. V dokaj mirnem vzdušju v salzburški ledeni dvorani se je tekma začela s pritiskom domačih, ki so prvo lepo priložnost zapravili v deveti minuti. Takrat je ob igralcu več na ledu sam pred zelo razpoloženega Matijo Pintariča zadrsal Daniel Bois, a je bil ljubljanski vratar uspešnejši. Gostitelji so povedli v 15. minuti, ko je po protinapadu ob neodločnem Žigi Pavlinu zadel Marco Pewal. Gosti so bili v tem delu bolj ali manj nenevarni, v 14. minuti je sicer poskusil Tomi Mustonen, a neuspešno.

Druga tretjina se je začela zelo slabo za zmaje, saj so že v 22. minuti biki povišali prednost, med strelce se je vpisal Marco Brucker, ki je zadrsal okrog ljubljanskih vrat in nato plošček poslal mimo Pintariča. Tako zeleno-beli kot domačini so v tem delu zatresli tudi okvir vrat, a se izid ni več spremenil, čeprav so gosti v zadnjih minutah pokazali igro, ki je obetala bolj zanimivih zadnjih 20 minut, a v kateri so še vedno močno primanjkovali dobri zaključni streli.

V 43. minuti je upanje Olimpije obudil Aleš Mušič, ki je bil najbolj priseben po strelu Mustonena in odbit plošček potisnil v mrežo. V 45. minuti so imeli domači priložnost za novo povišanje vodstva, toda Thomas Koch se pri izvedbi kazenskega strela po prekršku Burka Henryja ni izkazal, Pintarič pa je izvrstno posredoval nekaj trenutkov pozneje, ko se je sam pred njim znašel Douglas Lynch. V teh trenutkih pritiska Salzburga pa je Olimpija (na tekmi je igrala brez poškodovanih Jeffa Toryja in Matta Higginsa) izenačila, ko je Anže Ropret lepo zadel z desne strani.

Ker do konca rednega dela ne enim ne drugim ni uspelo več doseči gola, je sledil podaljšek. V tem so Avstrijci ob izključitvi Henryja močno zapretili, vendar se Pintarič ni pustil premagati. Na drugi strani je Olimpija znala prav tako ogroziti domača vrata, imela tudi igralca več, vendar zadetka ni bilo. Zadnje štiri minute tega dela so oboji začeli s po tremi igralci na ledu, toda niti to ni odločilo zmagovalca.

V drugem podaljšku je imela v 88. minuti Olimpija novo lepo priložnost, nato še nekaj tudi Salzburg, a plošček ni našel poti mimo zelo razpoloženih vratarjev Pintariča na gostujoči in Reinharda Divisa na domači strani. Ko je kazalo, da tudi v tem delu ne bo odločitve, pa je v 96. minuti odlično ustrelil Matthias Trattnig in tako izločil Olimpijo iz tekmovanja, poroča STA.


Izidi končnice lige EBEL, četrtfinale:

KAC Celovec - Medveščak 6:5 (2:3, 2:1, 1:1; 1:0)

Celovec se je s 4:1 v zmagah uvrstil v polfinale

 

Red Bull Salzburg - Tilia Olimpija 3:2 (1:0, 1:0, 0:2; 0:0, 1:0)

Salzburg se je s 4:1 v zmagah uvrstil v polfinale

 

VSV Beljak - Black Wings Linz 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)

Beljak se je s 4:1 v zmagah uvrstil v polfinale

------------------------------------------------------------------

Vienna Capitals - Graz 99ers

Vienna se je s 4:0 v zmagah že prej uvrstila v polfinale