Sekljeve misli v slabo tolažbo

Hokej Olimpija drevi na zmago po receptu prejšnjega torka

Objavljeno
07. oktober 2013 19.31
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport

Ljubljana – Hokejsko kolesje se bo v odprtem prvenstvu Avstrije zavrtelo tudi danes, ko bo Telemach Olimpija, edino slovensko moštvo v tekmovanju, poskusila ponoviti predstavo izpred enega tedna. Takrat je na tivolskem ledu osvojila edini točki doslej v sezoni s prepričljivo predstavo proti Linzu, drevi bo nasproti stalo dunajsko moštvo.

Olimpijine težave imajo že dolgo brado in ta čas ni videti, da bodo prihodnji dnevi spodbudnejši. Dovolj zgovorne so že besede Matjaža Seklja, alfe in omege klubske pisarne, češ da bo v prihodnje uspeh sodelovanje v EBEL, sleherna zmaga pa bo razlog za izjemno veselje. A takšne misli nikakor ne morejo tolažiti ljubljanskega hokejskega občinstva, ki je v zadnjih letih pospremilo tudi več uspehov. Reprezentanca se je prav s prvenstva v glavnem mestu kar štirikrat uvrstila v elitni razred svetovnega hokeja, Olimpija pa je bila dvakrat v zadnji petletki med elitno četverico v razširjeni avstrijski konkurenci.

Ni še tako dolgo nazaj, kar je imela v svojih vrstah Johna Hughesa, hokejista sezone v EBEL, posebej ostaja zapisan v spominu še letošnji spektakel treh tekem pod milim nebom v spet oživljenem okolju bežigrajskega štadiona. A nenavadni zimski večeri bi takrat omrežili še več hokeju naklonjene Slovenije, če bi se z domačimi zmaji pomerili večni tekmeci z Jesenic. Kajpak izbiri tekmecev iz Beljaka, Celovca in Zagreba ni šlo oporekati, nenazadnje se je skupno za Bežigradom zbralo kar 27.000 obiskovalcev, ni pa treba biti pretirani poznavalec niti slovenske športne scene niti zakonitosti lokalnega prestiža, da bi ugotovili, kakšna vrzel je nastala ob izginotju hokejskih Jesenic. Te so se resda zdaj vrnile, a pot do nekdanjih višav bo še zelo dolga in vsekakor odvisna od močne podpore lokalne skupnosti in gospodarstva …

Dotlej Olimpiji ne preostane drugega kot strniti svoje vrste z igralci iz različnih hokejskih šol po Sloveniji, omenjeni Sekelj pa bo moral okrepiti tako pisarno kot tudi slačilnico. Na trgu so še vedno prosti nekateri reprezentanti, nenazadnje tudi otroka ljubljanskega hokeja, Erik in Žiga Pance. Resda je prejšnji torek proti Linzu razkril, da so zmage dosegljive tudi z manj konkurenčnim moštvom, a za takšno predstavo je treba vložiti vse svoje znanje in še veliko zavzetosti. Brez te tudi drevi ne bo šlo!


Današnji pari; ob 19.15: Telemach Olimpija – Vienna Capitals, Znojmo – Linz (18.30), KAC – Fehervar, Salzburg – Graz 99ers, Dornbirn – Bolzano, VSV – Fehervar.