Slovenki odlični na treningu smuka v Åreju: Maze 2., Ferk 7.

V Åreju na Švedskem so dekleta opravila drugi trening smuka pred jutrišnjo superkombinacijo za svetovni pokal. Spet je bila med najhitrejšimi Tina Maze, dosegla je drugi najboljši čas, Maruša Ferk pa sedmega.

Objavljeno
24. februar 2011 12.38
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Åre - Po odličnih uvrstitvah na SP v Garmisch-Partenkirchnu je najboljša slovenska smučarka Tina Maze očitno dobre občutke prenesla tudi na naslednje prizorišče tekem svetovnega pokala. V Åreju na Švedskem je na drugem treningu smuka dosegla drugi najboljši čas, za vodilno Švedinjo Anja Pärson pa zapostala le za stotinko. Mazejeva se sicer od prihoda na Švedsko, ubada z boleznijo, a upa, da je ta, tudi v precej nizkih temperaturah (-10 stopinj Celzija) in vetru, ne bo ovirala pri napadu na vrhunsko uvrstitev.

Pärsonova je bila najhitrejša že na prvem treningu, kjer je bila Mazejeva 5. Tretja je bila Američanka Lindsey Vonn z zaostankom petih stotink. Nemka Maria Riesch in Avstrijka Elisabeth Görgl treninga nista končali.

Odlično se je na progi Olympia znašla tudi Maruša Ferk. Nastopila je s štartno številko 3 in bila na koncu 7., z zaostankom 1,47 sekunde. Tudi Ferkova se očitno vse bolje počuti v hitrih disciplinah, na SP je dosegla 9. mesto v superkombinaciji in 12. mesto v smuku. Pred prihodom v Åre je nastopila tudi na FIS tekmi slaloma v Lenggriesu v Nemčiji in osvojila 2. mesto, kar je lep obet pred jutrišnjo superkombinacijo za svetovni pokal. Ta bo na sporedu ob 10.30 (superveleslalom) in 13.30 (slalom). V soboto bodo smučarkje tekmovale v smuku, v nedeljo pa v superveleslalomu.