Slovenske barve bo v Planici branilo deset skakalcev

Trener slovenske reprezentance v smučarskih skokih Matjaž Zupan je določil deseterico skakalcev za nastop na finalu svetovnega pokala 2011, ki bo prihajajoči konec tedna v Planici. Tudi letos bodo vse oči uprte v Roberta Kranjca, ki mu poleti zelo ustrezajo, na uspeh pa upajo tudi preostali člani bronaste nordijske reprezentance.

Objavljeno
15. marec 2011 13.50
Posodobljeno
15. marec 2011 14.02
D. O., delo.si
D. O., delo.si
Ljubljana - Poleg Kranjca se uspeha nadejajo tudi Peter Prevc, Jernej Damjan in Jurij Tepeš, ki so na nedavnem svetovnem nordijskem prvenstvu na Norveškem osvojili bronasto kolajno. Kot piše STA, bodo poleg omenjene četverice na velikem finalu sezone v slovenskih barvah leteli še Mitja Mežnar ter letošnji junaki celinskega pokala Matej Dobovšek, Rok Zima, Matjaž Pungertar, Dejan Judež in Matic Kramaršič.

Zupan je poudaril, da je glede na rezultate in trenutno pripravljenost za praznik pod Poncami izbral deset najboljših slovenskih skakalcev ta čas. »V ekipo sem uvrstil pet fantov, ki so slovenske barve branili že na minulem svetovnem prvenstvu, pet pa jih je v ekipo izbral še trener, ki je bil s fanti na minulih tekmah za celinski pokal. Ekipo smo izbrali glede na trenutno pripravljenost in prepričan sem, da gre za deset najboljših slovenskih skakalcev ta čas,« je za STA povedal Zupan.

Vodja tekmovanja Jelko Gros je na novinarski konferenci povedal, da bo v sredo, 16. marca, ob 11. uri na sporedu tradicionalni preizkus letalnice. Planiško velikanko bo preizkusilo okoli 35 skakalcev; najbolj znano ime med njimi bo Tomaž Naglič.

Prvi se bo z vrha letalnice spustil Matevž Šparovec, ki bo tako nasledil dolgoletnega »poskusnega zajčka« Branka Iskro. Gros je ob tem poudaril, da gre za nabor kakovostnih skakalcev in če bodo vremenske razmere dopuščale, bo vsak od njih opravil po dva skoka.