Slovenski skakalci razočarali v Hinzenbachu

Na poletni VN smučarskih skakalcev v Hinzenbachu je zmagal Poljak Maciej Kot. V finalu le Andraž Pograjc (27.).

Objavljeno
30. september 2012 18.30
mdr_Smucarski skoki
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Linz - Slovenski smučarski skakalci so v poletni sezoni navduševali na tekmah VN FIS, toda na predzadnji preizkušnji niso vpisali večjega uspeha. V Hinzenabchnu je sicer manjkala večina najboljših slovenskih skakalcev, ki se že pripravlja na zaključek v Klingenthalu prihodnji konec tedna. Tako je kot edini finalist končal Andraž Pograjc na 27. mestu.

Zmagal je Poljak Maciej Kot, ki je vodil že po prvi seriji, drugi je bil Nemec Severin Freund, tretji pa Japonec Taku Takeuči. Slovenci so razočarali, edini finalist

V prvi seriji je nastopilo tudi pet slovenskih orlov, v finale pa se je prebil le eden. V petkovih kvalifikacijah so se naprej uvrstili Robert Hrgota, Primož Pikl, Dejan Judež, Nejc Dežman in Andraž Pograjc. V finalni seriji pa je skakal le Pograjc, ki se je uvrstil proti repu finalistov.

V skupnem seštevku svetovnega pokala vodi Nemec Andreas Wank (433), na drugem mestu je najvišje uvrščeni Slovenec Jurij Tepeš (346), tretji pa je Švicar Simon Ammann (305). Slovenija v pokalu narodov zaseda tretje mesto s 1314 točkami, na prvem mestu so Japonci (1692), drugi pa so Nemci (1525).