Slovenski skakalni upi mladinski svetovni prvaki (VIDEO)

Naši mladi smučarski skakalci na MSP v Oberwiesenthalu prepričljivo najboljši na ekipni preizkušnji, skakalke srebrne.

Objavljeno
07. marec 2020 19.25
Posodobljeno
07. marec 2020 21.37
Žak Mogel je eden od štirih članov zlate slovenske mladinske ekipe. FOTO: Tomi Lombar
Ljubjana – Da se za prihodnost slovenskih smučarskih skokov ni treba bati, dokazujejo naši upi na mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Oberwiesenthalu. Na moštveni tekmi so se namreč prepričljive zmage veselili Žak Mogel, Jan Bombek, Jernej Presečnik in Mark Hafnar, ki so se tako v velikem slogu okitili z zlato lovoriko.

Izbranci trenerja mladinske reprezentance Matjaža Triplata so vodili že po uvodni seriji, na koncu pa so imeli 29 točk naskoka pred drugouvrščenimi Avstrijci Petrom Resingerjem, Josefom Ritzerjem, Davidom Haagnom in mladinskim olimpijskim prvakom Marcom Wörgötterjem. Bronasto odličje so si z dodatne 38,3 točke zaostanka priskakali Nemci Luca Roth, Claudio Haas, Kilian Märkl in Philipp Raimund.


Slovenske skakalke Jerneja Brecl, Lara Logar, Jerneja Repinc Zupančič in Katra Komar so se na ekipni preizkušnji ovenčale s srebrno kolajno. Po pričakovanju so zmagale Avstrijke Lisa Eder, Vanessa Moharitsch, Julia Mühlbacher in Marita Kramer, tretje pa so bile Nemke Michelle Göbel, Josephin Laue, Pia Lilian Kübler in Selina Freitag.