Smučarske reprezentance na Brniku predstavile tekmovalne cilje

Na Brniku je pred začetkom olimpijske sezone potekala predstavitev slovenskih smučarskih reprezentanc.

Objavljeno
10. oktober 2013 20.03
Smučarji
M. Ž., Delo.si/STA
M. Ž., Delo.si/STA

Brnik - Člani slovenskih smučarskih reprezentanc so se danes predstavili na Brniku in spregovorili o pričakovanjih za olimpijsko sezono 2013/14.

Kot prva je besedo dobila najboljša smučarka v pretekli sezoni svetovnega pokala Tina Maze, ki je pravkar končala priprave v Hintertuxu in Gorici:

»Čez nekaj dni se hvala bogu začne sezona. Poleti smo bili pridni, a živim za zimo. Zdaj potekajo zadnje priprave. V tem uživam in se veselim, a ne bom preveč govorila, raje smučam,« je dejala Črnjanka, ki je imela poleti nesrečo z motornim kolesom: »A če se pobereš, je vse v redu. Zdaj je na vrsti Sölden. Tega vsako leto težko čakam. Ta tekma je vedno težka, sama pa bom skušala že tam pokazati svoje najboljše zavoje. V Vancouvru pred štirimi leti olimpijski mi je nastop dobro uspel, vendar je vseeno manjkalo zlato, do katerega me je ločilo le nekaj stotink. Motivacija je gotovo velika. Se pa z medaljami ne mislim obremenjevati. Že lansko leto se nisem, sem pa se ukvarjala z mojim gibanjem med vratci in tudi tokrat ne bo drugače. To me najbolj zanima in zato bom skušala priti do svojega najboljšega smučanja, do perfekcije,« je povedala Mazejeva.

Fak želi izboljšati skupno četrto mesto

Med biatlonci je bil v ospredju Jakov Fak, ki bo v Sočiju branil olimpijski bron iz Vancouvra 2010, ki ga je osvojil še za Hrvaško. Kot je dejal hrvaški tekmovalec v slovenski reprezentanci, je eden izmed njegovih ciljev izboljšati skupno četrto mesto v svetovnem pokalu:

»Upam, da bom izboljšal to četrto mesto. Bomo videli, a skušal bom biti čim boljši,« je bil kratek Fak. Tako kot Teja Gregorin, ki je poudarila, da je dobro pripravljena, si tudi Fak želi dober start v novo sezono, pa čeprav je imel med pripravami nekaj težav s poškodovano ramo.

Skakalce čaka »brušenje« malenkosti

Smučarski skakalci so pred kratkim končali z nastopi na tekmah poletne velike nagrade FIS, zdaj pa bodo poskušali še dodatno izboljšati svojo tehniko:

»Zdaj smo nekako naredili grobo moč. Čaka nas še brušenje malenkosti, ki bodo potem odločale na tekmah,« je povedal Peter Prevc, dvakratni dobitnik medalj z lanskega svetovnega prvenstva v Italiji. Na dejstvo, da bo finale svetovnega pokala v Planici namesto na letalnici na Bloudkovi velikanki, pa je dodal: »Planice se vedno veselim, pa tudi če bi nastopili na 90-metrski napravi.«

Višnarjeva upa na dvig forme

Tekače na smučeh je zastopala Katja Višnar, specialistka za šprint: »Trenirala sem v Sloveniji in na Norveškem. Trenutno sem doma, saj so tukaj temperature bolj prijazne kot v Skandinaviji. Poletje sem opravila dobro in upam, da bom formo do zime še dvignila.«

Flisar pozdravil poškodbo ramena

Zelo dobre volje je bil tudi smučar Filip Flisar, ki je na pripravah v Čilu na eni od preglednih tekem ugnal vse slovenske smukače in dobil potrditev o dobrem delu. Še bolj vesel pa je dejstva, da bo v sezoni sploh lahko nastopal, saj mu je grozila operacija rame in trimesečni počitek, a se je rama pozdravila.

Željo po čim boljši pripravljenosti pa je poudaril tudi paraolimpijec Gal Jakič, ki se bo v prihodnjih dneh odpravil na priprave v Avstrijo.