Smučarske skakalke v sezono brez poškodovane Eve Logar

Slovenska smučarska skakalka Eva Logar si je na treningu poškodovala kolenske vezi, zato je sezona zanjo že izgubljena.

Objavljeno
28. oktober 2011 09.11
Posodobljeno
28. oktober 2011 09.27
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Na začeteke zimske sezone že čakajo tudi slovenske smučarske skakalke, ki so v minuli sezoni navduševale z odličnimi rezultati v celinskem pokalu, Eva Logar in Maja Vtič sta bili na SP v Oslu v igri za kolajno a zasedli četrto oziroma peto mesto. Tokrat skakalke čaka premierna sezona svetovnega pokala, ki pa jo bo morala ena najboljših slovenskih skakalk uzaradi poškodbe izpustiti.

Logarjeva se je poškodovala na enem od treningov in je že prestala operacijo križnih kolenskih vezi. »Pri doskoku je imela manjšo nerodnost, ker je težišče prenesla preveč nazaj. To je botrovalo poškodbi sprednjih križnih vezi, ki so jih zdravniki že operirali na Jesenicah. Zdaj jo čaka dolgotrajno okrevanje,« je povedal trener in vodja ekipe Matjaž Triplat in pirznal, da je bila njena poškodba hud udarec za celo ekipo. »Ciljev kljub temu nismo spreminjali, smo še vedno pozitivni. Ostajamo v načrtovanih smernicah. Logarjeva bo lahko spet normalno začela trenirati šele aprila ali maja prihodnje leto.«

Skakalke so se pred dnevi vrnile iz treninga v nemškem Oberstdorfu, kjer so opravljale tehnični trening na veliki 120-metrski skakalnici, po 1. novembru se ekipa odpravlja še na sklepne priprave v Hinzenbach, preden se podajo v premierno sezono tekem svetovnega pokala. Slovenija bo lahko nastopala s šestimi tekmovalkami. »Del ekipe bo nastopil na vseh tekmah. Na tekmah v srednji Evropi bomo kvoto šestih tekmovalk izkoristili, za tekmovanja onstran Atlantika in v Skandinaviji pa se bomo odločali glede na potrebe in smiselnost nastopov,« je strategijo nastopov na tekmah svetovnega pokala, ki se bodo 3. decembra začele v norveškem Lillehammerju, za STA obrazložil glavni trener.