SP v Oslu: Kranjec drugi v kvalifikacijah

Na nordijskem SP v Oslu so se na srednji skakalnici v kvalifikacijah merili smučarski skakalci. Za odlične obete na jutrišnji tekmi je poskrbel Robert Kranjec, ki se je v kvalifikacijah uvrstil na drugo mesto.

Objavljeno
25. februar 2011 14.08
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Oslo - Na 48. svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah so prvič na potezi tudi smučarski skakalci. Ti so danes na srednji skakalnici opravili s kvalifikacijami pred jutrišnjo tekmo, na katero so se uvrstili tudi trije slovenski orli.

Naš največji adut za kolajno Robert Kranjec je imel v kvalifikacijski seriji nekaj težav z vetrom, vseeno pa dosegel daljavo 102 metra, kar mu je prineslo drugo mesto med kvalifikanti. Zaostal je le za Japoncem Daikijem Itom, ki je skočil tako daleč kot Kranjec. Daljši od omenjene dvojice je bil le Nemec Michael Uhrmann, ki je pristal pri 102.5 metra.

Skozi sito kvalifikacij sta se uspešno prebila tudi debitant na SP Peter Prevc, ki je s 95 m pristal na 17. mestu, Mitja Mežnar je bil z daljavo z 92,5 m 25. Nastop se je ponesrečil Jerneju Damjanu, saj je naredil napako pri odskoku, 84,5 m pa ni bilo dovolj za uvrtitev na jutrišnjo tekmo za kolajne. Za 40. mestom je zaostal za pičli dve točki.

Skakalce je na Holmenkollnu sicer ovirala gosta megla, pa tudi veter, s pomočjo katerega je že v pokusni seriji Gregor Schlierenzauer postavil nov rekord skakalnice.