Svetovna prvakinja Kathrin Hölzl se ne gre več

Zaradi kroničnih težav s hrbtom se je tekmovalno upokojila nemška smučarka Kathrin Hölzl, specialistka za veleslalom.

Objavljeno
07. oktober 2013 20.19
SKI-ALPIN-GER-WOMEN-HOELZL-FILES
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Dunaj - Nekdanja svetovna prvakinja v alpskem smučanju, Nemka Kathrin Hölzl, se ne gre več. Devetindvajsetletnica se je za drastično potezo, tekmovalno upokojitev, odločila zaradi težav z zdravjem, že štiri leta se namreč ubada z bolečinami v hrbtu.

Veleslalomska šampionka s svetovnega prvenstva v Val d'Iseru 2009 je zadnjič na preizkušnji svetovnega pokala nastopila pred slabima dvema letoma, decembra 2011 v Lienzu. »Zadnji dve leti in pol sta bili zame izjemno zahtevni. Vselej sem čutila bolečine, vmes je bilo le kakšen dan bolje,« je poudarila Hölzlova, specialistka za veleslalom.

Nekdanja nemška mladinska prvakinja, ki je smučala le v tehničnih disciplinah, je na SP 2009 zrežirala senzacijo z osvojitvijo zlatega odličja, saj je bila pred tem zgolj dvakrat na zmagovalnem odru. Istega leta je vpisala tudi edini zmagi v svetovnem pokalu v Aspnu in Lienzu, obakrat v veleslalomu, bila tretja tudi v Mariboru, ob koncu zime pa je v tej disciplini tudi dvignila mali kristalni globus. V karieri je bila na stopničkah devetkrat, nazadnje v poslednjih izdihljajih leta 2010 v Semmeringu.