Svetovne prvakinje v smuku ne bo na OI

Francoska smučarka Marion Rolland si je pred začetkom nove sezone poškodovala kolenske vezi.

Objavljeno
20. september 2013 21.19
SKI-WC2013-WOMEN-DOWNHILL
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Pariz - Francoska alpska smučarka Marion Rolland je lani na SP v Schladmingu z zlato kolajno v smuku doživela vrhunec kariere, v novi, olimpijski sezoni pa jo čaka mukotrpno okrevanje. Med pripravami se ji je namreč primerila poškodba, ki se je alpski smučarji najbolj bojijo: strgane kolenske vezi.

Rollandova se je poškodovala pri padcu na pripravah v Čilu. Po vrnitvi v domovino je 30-letna smučarka opravila pregled z magnetno resonanco, ki je potrdil prvotne napovedi o hujši poškodbi kolena: natrgane križne kolenske vezi. Čaka jo dolgotrajno okrevanje, zato je že odpovedala nastop na zimskih olimpijskih igrah, ki bodo februarja prihodnjega leta v ruskem Sočiju.

Francozinja je v svoji karieri že dvakrat, leta 2007 in 2010, šla pod nož prav zaradi poškodbe vezi v desnem kolenu. Nazadnje je morala pod kirurški nož zaradi padca, ki ga je utrpela med olimpijskimi igrami v Vancouvru.

Rollandova je zablestela na letošnjem svetovnem prvenstvu v Schladmingu, ko je pokorila vso konkurenco, izkoristila odsotnost Američanke Lindsey Vonn ter se prvič v karieri povzpela na smukaški prestol. Slovenska šampionka Tina Maze je bila takrat sedma. Francozinja je pred velikim zmagoslavjem v Schladmingu le dvakrat stala na odru za zmagovalke v svetovnem pokalu, s tretjim mestom v superveleslalomu in drugim v smuku.