Svindal pred Italijanoma ubranil naslov iz Val d'Isera

V Garmisch-Partenkirchnu so smučarjem kolajne podelili tudi v superkombinaciji. Naslov svetovnega prvaka v tej disciplini je ubranil Norvežan Aksel Lund Svindal, pred Italijanoma Christofom Innerhoferjem in Petrom Fillom.

Objavljeno
14. februar 2011 11.03
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Garmisch-Partenkirchen - Na prizorišču SP v alpskem smučanju so se danes smučarji pomerili v superkombinaciji. Naslov svetovnega prvaka izpred dveh let v Val d'Iseru je ubranil Norvežan Aksel Lund Svindal, ki je bil najboljši že po smukaškem delu. Na zahtevni progi Kandahar mu je po dveh neuspelih predstavah končno uspel dober smukaški nastop, s katerim si je zagotovil lepo prednost pred slalomom.

To je brez težav ubranil in v cilju za sekundo prehitel vodilna Italijana, Christofa Innerhoferja (+1,01) in Petra Filla (+1,90). S tem se je začelo novo italijansko slavje - Innerhofer je s srebrno kolajno dopolnil svoj komplet odličij, saj je poleg zlata na superveleslalomu osvojil tudi bron na smuku.

»Še vedno ne morem verjeti, kaj mi je uspelo. Na progi sem dal res vse od sebe in hkrati tudi precej tvegal. Danes se mi je res vse poklopilo. To je moj trenutek, saj mi je uspelo ubraniti naslov svetovnega prvaka,« se je zmage veselil 28-letni Norvežan.

Med slalomskimi mojstri sta bila po smuku v dobrem položaju tudi Čeh Ondrej Bank (5.) in Švicar Silvan Zurbriggen (6.), a sta zapravila vidnejšo uvrstitev. Za favorita je veljal tudi Američan Bode Miller, ki je v slalomu odstopil že pri tretjih vratih, Avstrijec Benjamin Raich pa je pristal na nesrečnem četrtem mestu.

Absolutnega favorita in vodilnega v svetovnem pokalu Hrvata Ivice Kostelića ni bilo na štartu, saj si je pred preizkušnjami tehničnih disciplin vzel čas za počitek. Tekmo je izpustil tudi Švicar Carlo Janka.

Na štartu ni bilo tudi nobenega od slovenskih tekmovalcev, saj, po besedah vodstva SZS, nihče ne izpolnjuje pogojev za nastop.

Izidi moške superkombinacije:
1. Aksel Lund Svindal (Nor) 2:54,51
2. Christof Innerhofer (Ita) +1,01
3. Peter Fill (Ita) +1,90
4. Benjamin Raich (Avt) +2,17
5. Ondrej Bank (Češ) +2,39
6. Paolo Pangrazzi (Ita) +2,84
7. Lars Elton Myhre (Nor) +2,99
8. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +3,20
9. Andreas Romar (Fin) +3,54
10. Kjetil Jansrud (Nor) +3,91
11. Georgij Georgijev (Bol) +4,35
12. Joachim Puchner (Avt) +4,45
13. Björn Sieber (Avt) +4,93
14. Mirko Deflorian (Mol) +5,78
. Tim Jitloff (ZDA) +5,78