SZS bo predstavila zaplete na Pokljuki

Predstavniki Smučarske zveze Slovenijo bodo v kratkem organizirali novinarsko konferenco, posvečeno zapletom na Pokljuki.

Objavljeno
02. oktober 2014 18.05
jsu*Pokljuka bazen
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Ljubljana - Tiskovni predstavnik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Tomi Trbovc je razkril, da bodo na zvezi v kratkem sklicani novinarsko konferenco, na kateri bodo predstavili zaplete na Pokljuki.

Agencija Republike Slovenije za okolje je namreč zavrnila vlogo SZS za izdajo naravovarstvenega soglasja za povečani vodni zbiralnik za umetno zasneževanje na Rudnem polju, poleg tega pa tamkajšnjemu centru grozi, da bo moral vrniti 6,5 milijona evrov, kolikor je za deset milijonov evrov vreden projekt prejel iz evropskih virov.

»Odločbe sploh še nismo prejeli, a je v tem trenutku tudi ne komentiramo. Gre za pravna in ne za športna vprašanja, zato smo se odločili, da v najkrajšem možnem roku na Pokljuki skličemo novinarsko konferenco, na kateri bomo predstavili celotno problematiko centra na Pokljuki,« je pojasnil Trbovc in dodal, da so v tem trenutku v ospredju dela, vezana na začetek sezone in predstavitev reprezentanc.

Vodja panoge za biatlon in tiskovni predstavnik Tomaž Šušteršič je v zvezi z omenjeno tematiko ponovil, da je zdajšnje zajetje vode nujno za preživetje slovenskega biatlona, centra na Pokljuki in organizacijo tekme svetovnega pokala, zato upa, da se bo vendarle našla ustrezna rešitev za učinkovito sobivanje naravovarstvenih omejitev in realnih potreb športa.