Tekači zadovoljni s snežnih priprav na Dachsteinu

Slovenske smučarske tekačice in tekači so pod vodstvo Marka Gracerja opravili 9 dni treninga na ledeniku Dachstein.

Objavljeno
05. oktober 2012 13.55
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Ženska reprezentanca (Vesna Fabjan, Barbara Jezeršek, Katja Višnar, Anja Eržen in Alenka Čebašek) v smučarskih tekih in šest tekačev iz ekipe U23je v preteklih dneh treniralo na ledeniku Dachstein. Čeprav snežne razmere niso bile najboljše je strokovno vodstvo zadovoljno s celotnim potekom 9-dnevnih priprav.

Glavnemu trenerju Marku Gracerju in pomočniku Nejcu Brodarju je na pomoč priskočil še Norvežan Per Oyvind Torvik. Ekipi na ledeniku so se za nekaj dni pridružili tudi člani mladinske reprezentance v spremstvu klubskih trenerjev Filipa Kalana, Roka Šolarja in Tomaža Uršiča. Prvič se je v novi zasedbi sestala tudi servisna ekipa na čelu katere bo v prihodnji sezoni Norvežan Pal Rygg.

Ekipi so se za nekaj dni pridružili tudi člani mladinske reprezentance v spremstvu klubskih trenerjev Filipa Kalana, Roka Šolarja in Tomaža Uršiča. Prvič se je v novi zasedbi sestala tudi servisna ekipa, na čelu katere bo v prihodnji sezoni Norvežan Pal Rygg.

V naslednjih dneh vse čaka teden dni regeneracije in testiranja na Fakulteti za šport, potem pa nov cikel priprav na ledeniku Dachstein, so sporočili s Smučarske zvzee Slovenije (SZS).