Tekmi v Leviju odpovedani

Mednarodna smučarska zveza (FIS) je zaradi pomanjkanja snega dokončno odpovedala tekme v Leviju.

Objavljeno
03. november 2011 09.30
Posodobljeno
03. november 2011 09.48
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Levi - Nenavadno topla jesen je prirediteljem tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju v Leviju na Finskem preprečila organizacijo dveh slalomov, ki bi morala biti na sporedu prihodnji konec tedna, 12. in 13. novembra. Proga Levi Black je namreč brez snežne odeje in ker tudi vremenska napoved ni kazala ohladitev, ki bi omogočale proizvajanje umetnega snega, je Mednarodna smučarska zveza (FIS) tekmi dokončno odpovedala.

»Odločitev je bila jasna. Na dan snežne kontrole na terenu ni bilo snega, vremenska napoved pa ne obljubljajo nobene hladne fronte. Tekmi bi sicer lahko preložili za teden dni, a so tekme hitrih disciplin v Kanadi preblizu v koledarju,« je povedal Mikko Saarinen, generalni sekretar organizacijskega komiteja.

»Po vsej Evropi je za ta čas nenavadno toplo. Cenimo ves trud, ki so ga v pripravo vložili izkušeni organizatorji in že se eselimo tekem na Finskem prihodnje leto,« pa je dejal šef moških tekem za svetovni pokal Günter Hujara.

FIS ta čas še išče možnosti in prizorišča, kjer bi nadomestili uvodni slalom sezone, odločitev pa bo sporočila najpozneje do nedelje, 6. novembra.