Tepeš bo svojo priložnost iskal na veliki skakalnici

V petkovih kvalifikacijah na srednji skakalnici na svetovnem prvenstvu na Holmenkollnu bodo slovenske barve zastopali Robi Kranjec, Peter Prevc, Jernej Damjan in Mitja Mežnar, ki pa se na današnjem treningu niso preveč izkazali. Najboljšo formo je na treningu vnovič pokazal Avstrijec Thomas Morgenstern.

Objavljeno
24. februar 2011 18.35
D. O., delo.si
D. O., delo.si

Holmenkollen - Glavni trener slovenske reprezentance v smučarskih skokih Matjaž Zupan je po današnjem zadnjem treningu določil štiri tekmovalce, ki bodo Slovenijo zastopali v petkovih kvalifikacijah na srednji skakalnici na svetovnem prvenstvu na Holmenkollnu. To so Robi Kranjec, Peter Prevc, Jernej Damjan in Mitja Mežnar. V ekipi tako ni Jurija Tepeša, ki bo na svojo priložnost čakal na veliki skakalnici.

Na današnjem treningu so opravili tri serije, od Slovencev nista skakala Jurij Tepeš in Kranjec, preostala trojka pa se ni preveč izkazala, saj so bili praktično vsi poskusi preskromni za prvo trideseterico. Najboljšo formo je pokazal Avstrijec Thomas Morgenstern, ki je bil s skokoma 105,5 in 105 metrov najboljši v prvih dveh serijah.

Kot še poroča STA, se bodo kvalifikacije v petek začele ob 12.30 uri.